Pikantní a sladký: Lahodná lahůdka z krůtího tetrazzini

2024-06-28
Savory and Sweet: Turkey Tetrazzini Delight

Slaný a sladký: Lahodný krémový Turecký Tetrazzini

Turecký Tetrazzini je klasické americké pečené jídlo, které kombinuje krocan, těstoviny a krémovou omáčku s nádechem vína. Je to skvělý způsob, jak využít přebytky krocana, zejména po svátcích jako je Díkuvzdání. Jídlo se peče do zlatava a bublá, což z něj dělá dokonalou pohodovou pochoutku.

Ingredience:
– 340 g tagliatelle nebo špagety
– 4 lžíce nesoleného másla
– 1 střední cibule, jemně nasekaná
– 2 stroužky česneku, nasekané
– 280 g žampionů, nakrájených
– 60 g hladké mouky
– 710 ml kuřecího nebo krocího vývaru
– 240 ml tučné smetany
– 60 ml sherry nebo suchého bílého vína
– 710 g vařeného krocana, na kousky nasekaného
– 240 ml mraženého hrášku, rozmraženého
– 240 g Parmezánu, nastrouhaného, rozděleného
– 240 g nastrouhané mozzarelly
– 60 ml nasekané čerstvé petržele
– Sůl a pepř dle chuti
– 60 ml strouhanky

Postup:
1. Uvařte těstoviny: Předehřejte troubu na 175°C. Těstoviny uvařte podle návodu na obalu do al dente. Sceďte a dejte stranou.
2. Připravte omáčku: V hluboké pánvi na středním ohni rozpusťte máslo. Přidejte nasekanou cibuli a restujte dozlatova, asi 3-4 minuty. Přidejte nasekaný česnek a nakrájené žampiony a restujte, dokud žampiony neuvolní svou šťávu a nezměknou, asi 5-7 minut. Vmíchejte mouku a restujte asi minutu, aby zmizela syrovizna mouky.
3. Smíchejte omáčku: Postupně zašlehejte vývar, smetanu a víno. Vařte za stálého míchání, dokud omáčka zhoustne, asi 5-7 minut. Vmíchejte do omáčky nastrouhaného krocana, rozmražený hrášek, 120 g Parmezánu a vařené těstoviny. Vše důkladně promíchejte.
4. Sestavte pekáč: Směs přendejte do vymazaného pekáčového jídla o rozměrech 23×33 cm. Posypte zbývajícím Parmezánem, mozzarellou a strouhankou.
5. Pečte: Pečte v předehřáté troubě asi 25-30 minut nebo dokud není povrch zlatohnědý a pečeně bublá.
6. Ozdobte a podávejte: Vyjměte z trouby a nechte chvíli odpočinout před podáním. Ozdobte nasekanou petrželí.

Užijte si lahodné a pohodové Turecké Tetrazzini, které je skvělé na rodinné večeře nebo zbytky po svátcích!

Karol Smith

Karol Smith je zkušená autorka a myšlenková leaderka v oblastech nových technologií a fintech. S titulem z obchodní administrativy na Univerzitě Colorada kombinuje solidní akademický základ s praktickými zkušenostmi v technologickém průmyslu. Pracovala ve společnosti Merck & Co., kde se zaměřovala na strategie digitálních inovací, a získala cenné poznatky o průsečíku technologií a financí. Její vášeň pro zkoumání špičkových trendů pohání její psaní, umožňující jí rozklíčovat složitá témata pro široké publikum. Karoliny články byly zveřejněny v prominentních publikacích, kde sdílí své odborné znalosti a podporuje diskuze o budoucnosti fintechu. S bystrým okem pro detail a odhodláním k jasnosti pokračuje v přispívání k vyvíjejícímu se prostředí technologií.

Don't Miss

Jamaican Jerk Chicken with Tangy Pineapple Salsa

Jamajské kuře Jerk s osvěžující ananasovou salsou

Jamaické kuře Jerk s osvěžující ananasovou salsou Pocítejte s živými
Exquisite Herbed Chicken Cordon Bleu with Dijon Cream Sauce

Vybraný kuřecí Cordon Bleu s bylinkami a dijonskou smetanovou omáčkou

Vynikající kura Cordon Bleu s bylinkovým sýrem Dijon Tento klasický