Pikantně pečené růžičková kapusta s balzamikovou polevou

2024-06-15
Spicy Roasted Brussels Sprouts with a Balsamic Glaze

„`html

Pikantní pečené růžičková kapusta s balsamikovou glazurou

Tyto pikantní pečené růžičkové kapusty jsou lahodnou přílohou, která kombinuje přirozenou ořechovou chuť růžičkové kapusty s sladko-kyselou balsamikovou glazurou, která je dokončena s nádechem pikantnosti. Skvělá na jakémkoli večeřním stole, tato chuťově bohatá pochoutka je jednoduchá, ale překypující robustními příchutěmi, které vaše chuťové buňky překvapí.

Ingredience
Pro růžičkovou kapustu:
– 1,5 libry růžičkové kapusty, očištěné a rozkrojené na půlky
– 2 lžíce olivového oleje
– Sůl a pepř dle chuti
– 1 lžička papriky
– 1 lžička česnekového prášku
– 1/2 lžičky červeného pepře (volitelně, pro extra pikantní chuť)

Pro balsamikovou glazuru:
– 1/2 šálku balsamikového octa
– 2 lžíce medu nebo javorového sirupu

Instrukce

1. Předehřejte troubu:
Předehřejte troubu na 200 stupňů Celsia.

2. Příprava růžičkové kapusty:
Kapustu rozkrojenou na půlky dejte do velké mísy. Přidejte olivový olej, sůl, pepř, papriku, česnekový prášek a červené papričky (pokud používáte). Dobře promíchejte, aby byla kapusta rovnoměrně obalena.

3. Pečení růžičkové kapusty:
Rozprostřete dochucenou růžičkovou kapustu v jedné vrstvě na plechu. Pečte v předehřáté troubě asi 20-25 minut, nebo dokud nebudou zlatavé a křupavé.

4. Příprava balsamikové glazury:
Zatímco se růžičková kapusta peče, připravte balsamikovou glazuru. V malém hrnci smíchejte balsamikový ocet a med (nebo javorový sirup). Směs přiveďte k varu na středním plameni, poté snižte teplotu. Nechte vařit asi 10-15 minut, nebo dokud nezhustne do sirupové konzistence.

5. Spojte a podávejte:
Jakmile je růžičková kapusta hotová, vyndejte ji z trouby a přendejte do servírovací mísy. Přelijte balsamikovou glazurou, jemně promíchejte, aby byla kapusta obalena.

6. Ozdobte a pochutnejte si:
(Volitelně) Ozdobte špetkou čerstvé petržele nebo nastrouhaným parmazánem pro extra chuťový zážitek. Podávejte ihned a pochutnejte si na lahodných pikantních pečených růžičkových kapustách s balsamikovou glazurou!

Crave-Worthy Balsamic Glazed Brussels Sprouts!

„`

Karol Smith

Karol Smith je zkušená autorka a myšlenková leaderka v oblastech nových technologií a fintech. S titulem z obchodní administrativy na Univerzitě Colorada kombinuje solidní akademický základ s praktickými zkušenostmi v technologickém průmyslu. Pracovala ve společnosti Merck & Co., kde se zaměřovala na strategie digitálních inovací, a získala cenné poznatky o průsečíku technologií a financí. Její vášeň pro zkoumání špičkových trendů pohání její psaní, umožňující jí rozklíčovat složitá témata pro široké publikum. Karoliny články byly zveřejněny v prominentních publikacích, kde sdílí své odborné znalosti a podporuje diskuze o budoucnosti fintechu. S bystrým okem pro detail a odhodláním k jasnosti pokračuje v přispívání k vyvíjejícímu se prostředí technologií.

Don't Miss

French Onion Baked Soup: A Rich and Hearty Classic with Caramelized Onions and Gruyère Cheese

Francouzská cibulová polívka ze dvora: Bojovná a sytá klasika s karamelizovanou cibulí a sýrem Gruyère

Pečená francouzská cibulová polévka: bohatá a sytá klasika s karamelizovanou
Quiche Lorraine – A Decadent Combination of Savory Custard and Rich Bacon in a Flaky Crust

Quiche Lorraine – Dekadentní kombinace slaného pudinku a bohaté slaniny v křehkém těstě

Quiche Lorraine – Nadýchané spojení slaného pudinku a bohaté slaniny