Pikantně pečená zelenina z trouby s osvěžujícím bylinkovým dresinkem

2024-07-07
Savory Oven-Roasted Vegetables with a Zesty Herb Dressing

Pikantně pečená zelenina z trouby s pikantní bylinkovou omáčkou

Toto lahodné jídlo přináší harmonickou směs sezónní zeleniny pečené do dokonalosti a pokapávané pikantní bylinkovou omáčkou, která zvýrazní přirozené chutě zeleniny. Jedná se o dokonalou přílohu, která může doprovázet širokou škálu hlavních chodů, dodávající vašemu jídlu jak barvu, tak chuť.

Ingredience ###
Na pečenou zeleninu:
– 2 velké mrkve, oloupané a nakrájené
– 2 střední cukety, nakrájené na plátky
– 1 červená paprika, nakrájená na proužky
– 1 žlutá paprika, nakrájená na proužky
– 1 červená cibule, nakrájená na půlkolečka
– 1 velký sladký brambor, oloupaný a nakrájený na kostičky
– 2 hrnky brokolice květů
– 3 lžíce olivového oleje
– 1 lžička soli
– 1/2 lžičky černého pepře

Na pikantní bylinkovou omáčku:
– 1/4 hrnku olivového oleje
– 2 lžíce citronové šťávy
– 1 lžíce balzamikového octa
– 1 lžička dijonské hořčice
– 1 stroužek česneku, nasekaný
– 1 lžíce čerstvé petržele, nakrájené
– 1 lžíce čerstvého tymiánu, nakrájeného
– 1 lžíce čerstvého rozmarýnu, nakrájeného
– Sůl a pepř podle chuti

Instrukce ###

Na pečenou zeleninu:
1. Předehřejte troubu na 200°C.
2. Rozložte mrkev, cukety, papriky, cibuli, brambory a brokolici na velký plech.
3. Zakapejte zeleninu olivovým olejem a posypte solí a pepřem. Dobře promíchejte, aby byla zelenina rovnoměrně obalena.
4. Rozložte zeleninu do jedné vrstvy.
5. Pečte v předehřáté troubě po dobu 25-30 minut, dokud zelenina nebude měkká a lehce karamelizovaná, při pečení jednou přehoďte zeleninu pro rovnoměrné upečení.

Na pikantní bylinkovou omáčku:
1. V malé míse smíchejte olivový olej, citronovou šťávu, balzamikový ocet a dijonovou hořčici, dokud se dobře nespojí.
2. Vmíchejte nasekaný česnek, petržel, tymián a rozmarýn.
3. Ochutnejte solí a pepřem podle chuti.

<b'K podání:
1. Jakmile je zelenina upečená, přendejte ji na servírovací talíř.
2. Pokapjte pečenou zeleninu pikantní bylinkovou omáčkou.
3. Jemně promíchejte, aby se omáčka rovnoměrně dostala na zeleninu.
4. Podávejte ihned, dokud je zelenina teplá.

Toto jídlo Pikantně pečená zelenina z trouby s pikantní bylinkovou omáčkou je univerzální a chutná příloha ke každému jídlu, ideální jak na běžná večeře, tak na speciální události. Dobrou chuť!

6 Healthy Salad Dressing Recipes To Spice Up Your Salads!

Joe Roshkovsky

Joe Roshkovsky je zkušený autor a myšlenkový lídr v oblastech nových technologií a fintech. Má titul bakaláře v oboru ekonomie z prestižní University of Michigan, kde absolvoval s vyznamenáním. S více než desetiletou zkušeností v technologickém sektoru začal Joe svou kariéru v Nexon Innovations, přední firmě v oblasti finančních technologických řešení. Tam zdokonalil své odborné znalosti v oblasti digitálních financí, datové analýzy a vývoje produktů. Joeovo pronikavé psaní odráží jeho odhodlání zkoumat průnik financí a technologií a nabízí čtenářům cenné postřehy do rychle se vyvíjejícího prostředí. Jeho práce byla zveřejněna v řadě průmyslových publikací, což ho ustanovilo jako důvěryhodný hlas v diskurzu fintechu. Když nepisuje, Joe rád mentoruje ambiciózní profesionály v technologickém oboru a přispívá do diskusí o etickém využívání technologií.

Don't Miss

Delicious Beef and Vegetable Stir-fry with Sesame Sauce

Výborný hovězí maso se zeleninou na woku se sezamovou omáčkou

Vynikající hovězí a zeleninové smažené na sezamové omáčce Toto lahodné
Baked Cod with Fennel and Red Pepper Flex

Připravený treska s fenkolem a paprikou Flex

Pečený treska s feniklem a červeným paprikovým stroužkem Tento pokrm