Pesto Pasta s pecenými zeleninovými pokrmy

2024-08-29
Pesto Pasta with Oven-Roasted Vegetables

Pesto Pasta s pečenou zeleninou

Tento lahodný Pesto Pasta s pečenou zeleninou spojuje něžnou těstovinu s živou, chutnou pestovou omáčkou a směsí bohatě pečených zelenin. Jedná se o dokonalé jídlo na jakoukoli příležitost, ať už jde o večeři ve všední den nebo elegantní pokrm pro hosty. Pestová omáčka vyrobená z čerstvé bazalky, opečených piniových oříšků, česneku a parmazánu dodává tomuto pokrmu aromatický a slaný dotek. Pečená zelenina přidává hloubku a texturu pokrmu, činí ho nejen chutným, ale také výživným.

Suroviny:

Pro pesto:
– 2 hrsti čerstvé bazalky
– 1/2 hrnku nastrouhaného parmazánu
– 1/3 hrnku opečených piniových oříšků
– 2 stroužky česneku
– 1/2 hrnku extra panenského olivového oleje
– Sůl a pepř podle chuti

Pro těstoviny a zeleninu:
– 340 g těstovin (např. fusilli nebo penne)
– 1 červená paprika, nakrájená
– 1 žlutá paprika, nakrájená
– 1 cuketa, nakrájená
– 1 červená cibule, nakrájená
– 1 hrst cherry rajčat, rozkrojených
– 2 lžíce olivového oleje
– Sůl a pepř podle chuti

Postup:

1. Předehřejte troubu:
Předehřejte troubu na 200°C.

2. Připravte zeleninu:
Ve velké míse smíchejte papriky, cuketu, červenou cibuli a cherry rajčata s olivovým olejem, solí a pepřem. Rovnoměrně je rozprostřete na plechu.

3. Pečeme zeleninu:
Pečte zeleninu po dobu 20-25 minut, dokud nebude měkká a lehce zaruměněná na okrajích. Vyjměte z trouby a odložte stranou.

4. Uvařte těstoviny:
Zatímco se zelenina peče, uvařte těstoviny podle návodu na obalu. Sceďte a odložte stranou.

5. Příprava pesta:
V mixéru smíchejte bazalku, parmazán, opečené piniové oříšky a česnek. Mixujte, dokud není hrubě nasekané. Postupně přilévejte olivový olej, dokud není směs hladká. Ochutnejte solí a pepřem.

6. Spojte vše dohromady:
V velké míse smíchejte uvařené těstoviny, pečenou zeleninu a pesto omáčku. Vše dobře promíchejte.

7. Podávejte:
Podávejte ihned, ozdobené posypem parmazánu a několika lístky čerstvé bazalky, pokud si přejete.

Užijte si Pesto Pasta s pečenou zeleninou! Tento barevný a výživný pokrm si jistě oblíbíte.

Karol Smith

Karol Smith je zkušená autorka a myšlenková leaderka v oblastech nových technologií a fintech. S titulem z obchodní administrativy na Univerzitě Colorada kombinuje solidní akademický základ s praktickými zkušenostmi v technologickém průmyslu. Pracovala ve společnosti Merck & Co., kde se zaměřovala na strategie digitálních inovací, a získala cenné poznatky o průsečíku technologií a financí. Její vášeň pro zkoumání špičkových trendů pohání její psaní, umožňující jí rozklíčovat složitá témata pro široké publikum. Karoliny články byly zveřejněny v prominentních publikacích, kde sdílí své odborné znalosti a podporuje diskuze o budoucnosti fintechu. S bystrým okem pro detail a odhodláním k jasnosti pokračuje v přispívání k vyvíjejícímu se prostředí technologií.

Don't Miss

Jambalaya: A Flavorful Creole Delight to Transport Your Taste Buds to New Orleans

Jambalaya: Chuťově bohatá kreolská lahůdka, která vás přenese do New Orleans.

Jambalaya: Chutná kreolská lahůdka, která vás svým aroma přenese přímo
Spicy Turkey Curry with Yogurt

Kořeněný kari z krůtího masa se zakysanou smetanou

Kořeněná kurčecí kari s jogurtem Toto kořeněné kurčecí kari s