Peruánská polévka s kuřecím masem a quinoou

2024-08-09
Peruvian Quinoa Chicken Soup

Peruánská kuřecí polévka s kvinoou

Peruánská kuřecí polévka s kvinoou je lahodná a sytá pochoutka, která kombinuje tradiční peruánské chutě s výživným superfoodem – kvinoou. Tato polévka je dokonalou kombinací něžného kuřecího masa, proteinově bohaté kvinoi a směsi zeleniny, což z ní dělá zároveň lahodnou a zdravou.

Ingredience:
– 1 šálek kvinoi, omyté
– 2 kuřecí prsa, bez kostí a kůže
– 6 šálků kuřecího vývaru
– 1 velká cibule, nakrájená
– 3 stroužky česneku, prolisované
– 2 mrkve, nakrájené na kostičky
– 2 stonky celeru, nakrájené na kostičky
– 1 červená paprika, nakrájená na kostičky
– 1/2 šálku mraženého hrášku
– 1 velký brambor, oloupaný a nakrájený na kostičky
– 1 lžička mletého kmínu
– 1 lžička papriky
– 1/2 lžičky kurkumy
– 1/2 lžičky mletého černého pepře
– 1/4 lžičky mleté papričky (volitelné)
– 2 lžíce olivového oleje
– Sůl podle chuti
– Na pokarnování čerstvá nasekaná koriandr
– Na podávání červená miska

Postup:

Krok 1: V hrnci na pánvi zahřejte olivový olej na středním ohni. Přidejte nakrájenou cibuli a vařte, dokud se nestane průsvitnou, asi 5 minut.

Krok 2: Přidejte prolisovaný česnek a vařte dalších 1-2 minuty, často míchejte, aby nedošlo k připálení.

Krok 3: Přidejte nakrájené mrkve, celer a papriku a vařte dalších 5 minut, dokud zelenina nezměkne.

Krok 4: Přidejte nakrájený brambor, kvinoi a kuřecí prsa do hrnce.

Krok 5: Přilijte kuřecí vývar a nechte směs zakypět. Jakmile začne vroucí, snižte teplotu na minimum, přiklopte hrnec a nechte vařit asi 20-25 minut, nebo dokud kvinoa není uvařená a kuřecí maso je něžné.

Krok 6: Vyjměte kuřecí prsa z hrnce a rozpijejte je pomocí dvou vidliček. Navraťte roztrhané kuřecí maso do polévky.

Krok 7: Ochutnejte polévku mletým kmínem, paprikou, kurkumou, černým pepřem, papričkou (pokud používáte) a solí podle chuti. Důkladně promíchejte, aby se všechny chutě spojily.

Krok 8: Přidejte mražený hrášek do hrnce a vařte dalších 5 minut.

Krok 9: Načepujte polévku do miskových misek a ozdobte čerstvě nasekaným koriandrem.

Krok 10: Podávejte horké s čerstvě pokrájenými plátky limetky na straně pro extra osvěžující chuť.

Užijte si lahodnou a výživnou peruánskou kuřecí polévku s kvinoou!

John Washington

John Washington je vynikající autor a myslitel v oblastech nových technologií a fintech. Drží titul magistra v oboru řízení informačních technologií z prestižní Claremont Graduate University, kde si vybudoval odborné znalosti na pomezí financí a technologií. S více než desetiletou zkušeností ve finančním sektoru pracoval John jako seniorní analytik ve společnosti Solstice Financial, kde se zaměřoval na inovativní fintech řešení a strategie digitální transformace. Jeho pronikavé články a výzkumy byly zveřejněny v předních odvětvových publikacích, což z něj učinilo žádaného řečníka na konferencích po celém světě. Johnova angažovanost v objevování budoucnosti financí a technologií z něj činí klíčového přispěvatele k vyvíjejícímu se narativu v této dynamické oblasti.

Don't Miss

Vegetable Lasagna

Zeleninová lasagne

Zeleninová lasagne Zeleninová lasagne je sytý a chutný pokrm, který
Zimbabwean Muriwo Unedovi: A Traditional Dish of Greens and Peanut Butter

Zimbabwský Muriwo Unedovi: Tradiční pokrm zeleniny a másla z arašídů

Zimbabwský Muriwo Unedovi: Tradiční Pokrm z Zeleniny a Arasídového Másla