Dokonale servírované kuře s citrónem a estragonem
„`html
Tento lahodný pokrm kombinuje svěží a kyselé chutě citronu s aromatickou esencí estragonu, aby vytvořil dokonale vyvážený, lahodný recept na kuře. Něžná kuřecí prsa jsou krásně sladěna lehkou citronovou máslovou omáčkou, což z ní činí ideální volbu pro jak elegatní večeře, tak obyčejná jídla.
Suroviny:
- 4 kuřecí prsa bez kostí a kůže
- Sůl a pepř dle chuti
- 2 lžíce olivového oleje
- 2 stroužky česneku, nasekané
- 1 hrnek kuřecího vývaru
- 1 hrnek smetany ke šlehání
- Šťáva a kůra z 1 citronu
- 2 lžíce nasekaného čerstvého estragonu
- 2 lžíce nesoleného másla
Postup:
- Ochutnejte kuřecí prsa solí a pepřem ze všech stran.
- V pánvi rozehřejte olivový olej na středně vysokou teplotu. Přidejte kuřecí prsa a smažte je, dokud nezezlátnou z obou stran a nejsou plně uvařená, asi 6-8 minut na každou stranu. Vyjměte kuře z pánve a odložte stranou.
- Ve stejné pánvi přidejte nasekaný česnek a osmahněte ho asi 1 minutu, dokud nezavoní.
- Přidejte kuřecí vývar, smetanu, citronovou šťávu a kůru. Dobře promíchejte.
- Omáčku přiveďte k varu, pak snižte teplotu na středně nízkou a vařte asi 5 minut, dokud trochu nezahustne.
- Přidejte nasekaný estragon a máslo do omáčky, míchejte, dokud se máslo nerozpustí a estragon se dobře spojí.
- Vraťte kuřecí prsa zpět do pánve a každé kousky přelijte omáčkou. Nechte kuře prohřát asi 3-4 minuty.
- Servírujte kuřecí maso s hojným množstvím citrónovo-estragonové omáčky polité přes vrch. Podávejte s oblíbenými přílohami, jako jsou vařenou zeleninou nebo rýže.
„`