Perfektně prostřený kuřecí pokrm s citrónem a estragonem

2024-09-28
Perfectly Plated Lemon Tarragon Chicken

Dokonale servírované kuře s citrónem a estragonem

„`html

Tento lahodný pokrm kombinuje svěží a kyselé chutě citronu s aromatickou esencí estragonu, aby vytvořil dokonale vyvážený, lahodný recept na kuře. Něžná kuřecí prsa jsou krásně sladěna lehkou citronovou máslovou omáčkou, což z ní činí ideální volbu pro jak elegatní večeře, tak obyčejná jídla.

Suroviny:

  • 4 kuřecí prsa bez kostí a kůže
  • Sůl a pepř dle chuti
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 2 stroužky česneku, nasekané
  • 1 hrnek kuřecího vývaru
  • 1 hrnek smetany ke šlehání
  • Šťáva a kůra z 1 citronu
  • 2 lžíce nasekaného čerstvého estragonu
  • 2 lžíce nesoleného másla

Postup:

  1. Ochutnejte kuřecí prsa solí a pepřem ze všech stran.
  2. V pánvi rozehřejte olivový olej na středně vysokou teplotu. Přidejte kuřecí prsa a smažte je, dokud nezezlátnou z obou stran a nejsou plně uvařená, asi 6-8 minut na každou stranu. Vyjměte kuře z pánve a odložte stranou.
  3. Ve stejné pánvi přidejte nasekaný česnek a osmahněte ho asi 1 minutu, dokud nezavoní.
  4. Přidejte kuřecí vývar, smetanu, citronovou šťávu a kůru. Dobře promíchejte.
  5. Omáčku přiveďte k varu, pak snižte teplotu na středně nízkou a vařte asi 5 minut, dokud trochu nezahustne.
  6. Přidejte nasekaný estragon a máslo do omáčky, míchejte, dokud se máslo nerozpustí a estragon se dobře spojí.
  7. Vraťte kuřecí prsa zpět do pánve a každé kousky přelijte omáčkou. Nechte kuře prohřát asi 3-4 minuty.
  8. Servírujte kuřecí maso s hojným množstvím citrónovo-estragonové omáčky polité přes vrch. Podávejte s oblíbenými přílohami, jako jsou vařenou zeleninou nebo rýže.

„`

Lemon Chicken with Dijon and Tarragon

Karol Smith

Karol Smith je zkušená autorka a myšlenková leaderka v oblastech nových technologií a fintech. S titulem z obchodní administrativy na Univerzitě Colorada kombinuje solidní akademický základ s praktickými zkušenostmi v technologickém průmyslu. Pracovala ve společnosti Merck & Co., kde se zaměřovala na strategie digitálních inovací, a získala cenné poznatky o průsečíku technologií a financí. Její vášeň pro zkoumání špičkových trendů pohání její psaní, umožňující jí rozklíčovat složitá témata pro široké publikum. Karoliny články byly zveřejněny v prominentních publikacích, kde sdílí své odborné znalosti a podporuje diskuze o budoucnosti fintechu. S bystrým okem pro detail a odhodláním k jasnosti pokračuje v přispívání k vyvíjejícímu se prostředí technologií.

Don't Miss

Delicious Osso Buco: A Hearty Italian Braised Veal Shank Dish

lahodné Osso Buco: Syté italské dusené telecí koleno

„`html Výborné Osso Buco: Srdnatý italský pokrm ze skopového holeně
Jerk Chicken with Rice and Beans: A Flavorful Caribbean Indulgence

Kuřecí maso Jerk s rýží a fazolemi: Chuťová karibská lahůdka

Kuřecí Jerk s rýží a fazolemi: Chutná karibská lahůdka Přiveďte