Perfectly Grilled Herb-Infused Chicken with Garlic Mashed Potatoes

Dokonale grilované kuře s bylinkami a česneková bramborová kaše

Tento chutný pokrm kombinuje lahodnou chuť něžného, grilovaného kuřete s bylinkami s krémovou pohodou česnekové bramborové kaše. Je to perfektní rovnováha proteinu a přílohy, bohatá na chuť a uspokojivá. Ideální pro rodinnou večeři nebo speciální setkání, tento pokrm jistě potěší a nadchne všechny u stolu.

Suroviny:

Pro grilované kuře s bylinkami:

  • 4 kousky kuřecích prsou bez kostí a kůže
  • 3 lžíce olivového oleje
  • 3 lžíce čerstvé citronové šťávy
  • 2 stroužky česneku, nasekané
  • 1 lžíce čerstvé rozmarýny, nasekané
  • 1 lžíce čerstvého tymiánu, nasekaného
  • Sůl a pepř podle chuti
  • 1 lžička papriky

Pro česnekovou bramborovou kaši:

  • 4 velké brambory, oloupané a nakrájené na kousky
  • 4 stroužky česneku, nasekané
  • 1/2 šálku smetany ke šlehání
  • 4 lžíce nesoleného másla
  • Sůl a pepř podle chuti
  • 2 lžíce čerstvě nasekané pažitky (na ozdobu)

Postup:

Příprava grilovaného kuřete s bylinkami:

  1. V misce smíchejte olivový olej, citronovou šťávu, nasekaný česnek, rozmarýnu, tymián, sůl, pepř a papriku. Smíchejte dobře, abyste vytvořili marinádu.
  2. Kuřecí prsa dejte do velkého potravinového sáčku nebo mělké nádoby. Nalejte marinádu na kuře, tak aby byly kousky dobře obalené. Sáček zavřete nebo nádobu přikryjte a nechte marinovat v lednici minimálně 30 minut, ideálně až 2 hodiny.
  3. Rozpalte gril na střední-vysokou teplotu. Kartáčkem potřete mřížku grilu trochou oleje, aby se nedrželo.
  4. Kuřecí prsa vyndejte z marinády a položte je na rozpálený gril. Zbavte se zbylé marinády.
  5. Grilujte kuře asi 6-7 minut na každé straně, dokud vnitřní teplota nedosáhne 75°C a šťávy budou čisté.
  6. Po uvaření kuře ho vyndejte z grilu a nechte chvíli odpočinout před podáním.

Příprava česnekové bramborové kaše:

  1. Očištěné a nakrájené brambory dejte do velkého hrnce. Hrnec naplňte vodou, aby pokrývala brambory, a přidejte špetku soli.
  2. Přiveďte vodu k varu na vysoké teplotě, pak snižte teplotu a vařte, až budou brambory měkké, asi 15-20 minut.
  3. Zatímco se brambory vaří, ohřejte smetanu, máslo a nasekaný česnek v malém hrnci na mírném ohni, dokud se máslo nerozpustí a směs nebude teplá. Nesmažte to.
  4. Uvařené brambory sceděte a vraťte je zpět do hrnce. Začněte brambory mačkat bramborovým mačkacím strojkem nebo přes sítko.
  5. Postupně přilijte teplou směs smetany a másla s česnekem do brambor a dál mačkejte, dokud nedosáhnete požadované konzistence.
  6. Ochutnejte bramborovou kaši solí a pepřem.
  7. Před podáním ozdobte čerstvě nasekanou pažitkou.

Podávání:

Podávejte grilované kuře s bylinkami vedle krémové česnekové bramborové kaše. Doplňte jednoduchým zeleninovým salátem nebo dušenou zeleninou pro kompletní jídlo. Dobrou chuť!

The source of the article is from the blog motopaddock.nl