Penne alla Carbonara se špetkou muškátového oříšku a strouhaným parmezánem.

2024-08-23
Penne alla Carbonara with a Hint of Nutmeg and Parmesan Flakes

Penne alla Carbonara s náznakem muškátového oříšku a lupínků parmazánu

Penne alla Carbonara je klasické italské těstovinové jídlo známé svou krémovitou, sytou omáčkou z vajec, sýra, pancetty a pepře. Tento recept přidává jedinečný nádech muškátového oříšku a hojnou porci lupínků parmazánu, což zdůrazní tradiční chutě a potěší vaše chuťové buňky.

Suroviny:
– 400 gramů penne těstovin
– 150 gramů pancetty, nakrájené na kostky
– 2 velká vejce
– 1 hrnek nastrouhaného sýra Pecorino Romano
– 1/2 hrnku čerstvě nastrouhaného parmazánu (plus extra na ozdobu)
– 1/4 lžičky mletého muškátového oříšku
– Sůl a pepř podle chuti
– 2 stroužky česneku, nasekané
– 2 lžíce olivového oleje
– Čerstvá petržel, nasekaná (volitelně, na ozdobu)

Postup:
1. Přiveďte velký hrnec osolené vody k varu. Přidejte penne těstoviny a vařte podle pokynů na obalu, dokud nebudou al dente. Schovejte 1 šálek vody z vaření těstovin a pak je sceďte.

2. Během vaření těstovin si rozpalte olivový olej na velké pánvi na středním ohni. Přidejte nakrájenou pancettu a vařte, dokud neztuhně, asi 5-7 minut. Přidejte nasekaný česnek a vařte další 1-2 minuty, dokud nezačne vonět. Odstavte z ohně.

3. Ve velké míse smíchejte vejce, sýr Pecorino Romano, parmazán, mletý muškátový oříšek, sůl a hojnou porci čerstvě mletého černého pepře.

4. Přidejte vařené těstoviny na pánev s pancettou a česnekem. Pomalu nalijte směs vajec a sýra na těstoviny a neustále míchejte, abyste vytvořili krémovou omáčku. Pokud se těstovinná směs zdá příliš hustá, postupně přilévejte rezervovanou vodu z vaření těstovin, dokud nedosáhnete požadované konzistence.

5. Podávejte ihned s ozdobnými lupínky parmazánu a čerstvou petrželí, pokud chcete.

Užijte si lahodné Penne alla Carbonara s náznakem muškátového oříšku a bohatými lupínky parmazánu!

John Washington

John Washington je vynikající autor a myslitel v oblastech nových technologií a fintech. Drží titul magistra v oboru řízení informačních technologií z prestižní Claremont Graduate University, kde si vybudoval odborné znalosti na pomezí financí a technologií. S více než desetiletou zkušeností ve finančním sektoru pracoval John jako seniorní analytik ve společnosti Solstice Financial, kde se zaměřoval na inovativní fintech řešení a strategie digitální transformace. Jeho pronikavé články a výzkumy byly zveřejněny v předních odvětvových publikacích, což z něj učinilo žádaného řečníka na konferencích po celém světě. Johnova angažovanost v objevování budoucnosti financí a technologií z něj činí klíčového přispěvatele k vyvíjejícímu se narativu v této dynamické oblasti.

Don't Miss

Jambalaya: A Spicy Creole Delight with Shrimp, Sausage, and Flavorful Rice

Jambalaya: Kořenitá kreolská lahůdka s krevetami, klobásou a chutnou rýží

Jambalaya: Pikantní kreolská lahoda s krevetami, uzeným klobásou a aromatickou
Hearty Chicken and Noodle Delight

Srdnatý kuřecí a nudlový požitek.

Srdcový těstovinový raut s kuřetem Tento srdcový těstovinový raut s