Pekingský kuřecí pokrm s jemnou chutí zázvoru a česneku

2024-07-24
Peking Ginger Garlic Chicken Delight

Pečený kuřecí pokrm s česnekem a zázvorem podle pekingského receptu

Pečený kuřecí pokrm s česnekem a zázvorem zaujme svou šťavnatostí a bohatou chutí, která kombinuje aromatické příchutě zázvoru, česneku a unikátní směs asijských koření. Tento pokrm obsahuje kousky něžného kuřecího masa obalené v chutné, mírně sladké a pikantní omáčce. Skvělý na přípravu během pracovního týdne nebo jako speciální večeře, tato receptura přenesou vaše chuťové buňky přímo do Číny.

Ingredience:

– 450 g kuřecích stehenních řízků, vykostěných a zbavených kůže, nakrájených na sousta
– 2 lžíce rostlinného oleje
– 1 velká cibule, tence nakrájená
– 4 stroužky česneku, nasekané
– 1 kousek čerstvého zázvoru (cca 2,5 cm), oloupaného a nasekaného
– 1 velká paprika, tence nakrájená
– 1/2 hrnku sójové omáčky
– 1/4 hrnku hoisinové omáčky
– 2 lžíce rýžového octa
– 1 lžíce medu nebo hnědého cukru
– 1/2 lžičky červeného pepře (nepovinné)
– 2 lžíce kukuřičného škrobu smíchaného s 2 lžícemi vody (na zahuštění omáčky)
– 3 jarní cibulky, na plátky (na ozdobu)
– Pražená sezamová semínka (na ozdobu)

Postup:

1. Rozpalte pánev: Na velké pánvi nebo woku rozpalte rostlinný olej na středním plameni.

2. Uvařte kuřecí maso: Přidejte kousky kuřecího masa na pánev a dejte vařit 5 až 7 minut, nebo dokud nejsou zlatě hnědé a dostatečně uvařené. Maso vyjměte z pánve a odložte stranou.

3. Orestujte zeleninu: Na téže pánvi přidejte nakrájenou cibuli, nakrájený česnek a zázvor. Za občasného míchání vařte, dokud cibule nezměkne a neprosvítí, asi 4-5 minut.

4. Přidejte papriku: Přidejte nakrájenou papriku a vařte další 2-3 minuty, dokud se paprika mírně nezměkne.

5. Připravte omáčku: V malé misce smíchejte sójovou omáčku, hoisinovou omáčku, rýžový ocet, med (nebo hnědý cukr) a červený pepř (pokud používáte).

6. Spojte kuřecí maso s omáčkou: Vraťte kuřecí maso zpět na pánev a přilijte omáčku. Důkladně promíchejte, aby se všechny ingredience obalily omáčkou.

7. Zahuštění omáčky: Přidejte směs kukuřičného škrobu do pánve a nepřetržitě míchejte, dokud se omáčka nezahustí podle vašeho přání.

8. Ozdobte a podávejte: Odstraňte pánev z ohně a ozdobte nasekanou jarní cibulkou a praženými sezamovými semínky. Okamžitě podávejte s rýží nebo nudlemi.

Užijte si slastný kuřecí pokrm s česnekem a zázvorem podle pekingského receptu!

Don't Miss

Classic Chicken Korma: A Nutty and Creamy Indian Delight

Klasická kuřecí korma: Ořechová a krémová indická lahůdka

Tradiční Chicken Korma: Ořechově krémová indická pochoutka Chicken Korma je
Flavorful Wild Rice and Feta Salad

Chutný salát s divokou rýží a fetou

Chuťový Salát s divokou rýží a fetou Tento lahodný Salát