Pečený špenátový a kozí sýr Penne

2024-06-11
Baked Spinach and Goat Cheese Penne

Pečené penne s špenátem a kozím sýrem

Tento pečený těstovinový pokrm kombinuje krémovou chuť kozího sýra s zemité dobrotou špenátu, vytváří pohodlné a lahodné jídlo. Je to skvělý hlavní chod k večeři, snadno se připravuje a je plný chuti. Těstoviny penne zachytí lahodnou sýrovou omáčku, dělajíc každé sousto uspokojivým. Podávejte je s přílohou salátu a trochou česnekového chleba pro kompletní jídlo.

Suroviny:

  • 12 oz těstoviny penne
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 malá cibule, jemně nakrájená
  • 3 stroužky česneku, nasekané
  • 8 oz čerstvé listy špenátu
  • 1 šálek smetany ke šlehání
  • 1 šálek ricotty
  • 1/2 šálku nastrouhaného parmazánu, plus více na posypání
  • 4 oz kozího sýra, nadrobno nakrájeného
  • Sůl a pepř podle chuti
  • 1/2 lžičky sušeného oregana
  • 1/2 lžičky sušené hlívy
  • 1/4 lžičky nastrouhaného muškátového oříšku
  • 1 šálek nasekané mozzarelly

Postup:

  1. Předehřejte troubu na 375°F (190°C). Vymažte pekáč o rozměrech 9×13 palců a dejte stranou.
  2. Vařte těstoviny penne podle návodu na obalu do al dente. Okapeme a odložíme stranou.
  3. Na velké pánvi zahřejte olivový olej na středním ohni. Přidejte nakrájenou cibuli a česnek a vařte, dokud nezměknou a nezačnou vonět, asi 3-4 minuty.
  4. Přidejte čerstvé listy špenátu na pánvi a vařte, dokud neuschne, občas míchejte, asi 2-3 minuty. Odstraňte z ohně a odložte stranou.
  5. V míse smíchejte smetanu ke šlehání, ricottu, nastrouhaný parmazán, kozí sýr a osolte, opepřete, přidejte sušený oregano, sušenou hlívu a muškátový oříšek. Smíchejte dobře.
  6. Přidejte vařené těstoviny penne a špenátovou směs do mísy se směsí sýra. Zamíchejte, dokud není všechno rovnoměrně potaženo krémovou sýrovou omáčkou.
  7. Přeneste těstovinovou směs do připraveného pekáče. Roztáhněte ji rovnoměrně a posypte nastrouhanou mozzarellou a dalším parmazánem, pokud si přejete.
  8. Péct v předehřáté troubě po dobu 20-25 minut, dokud není vrchní část zlatavá a bublinková. Nechte chvíli odpočívat před podáváním.

Návrh na podávání:
Podávejte teplé, zdobené čerstvými lístky bazalky, pokud si přejete. Podávejte s křupavým zeleným salátem a česnekovým chlebem pro dokonalé jídlo. Dobrou chuť!

Baked Goat Cheese Pasta with Spinach! Easy Vegetarian Dinner Idea!

John Washington

John Washington je vynikající autor a myslitel v oblastech nových technologií a fintech. Drží titul magistra v oboru řízení informačních technologií z prestižní Claremont Graduate University, kde si vybudoval odborné znalosti na pomezí financí a technologií. S více než desetiletou zkušeností ve finančním sektoru pracoval John jako seniorní analytik ve společnosti Solstice Financial, kde se zaměřoval na inovativní fintech řešení a strategie digitální transformace. Jeho pronikavé články a výzkumy byly zveřejněny v předních odvětvových publikacích, což z něj učinilo žádaného řečníka na konferencích po celém světě. Johnova angažovanost v objevování budoucnosti financí a technologií z něj činí klíčového přispěvatele k vyvíjejícímu se narativu v této dynamické oblasti.

Don't Miss

Hearty Chicken Paprikash: A Traditional Hungarian Comfort Dish

Srdcový kuřecí paprikáš: Tradiční maďarské jídlo na zahřátí duše

Srdcový paprikáš s kuřecím masem: Tradiční maďarské komfortní jídlo Kuřecí
Ukha: A Traditional Russian Fish Soup

Ukha: Tradiční ruská rybí polévka

Ukha: Tradiční ruská rybí polévka Ukha je lahodná, průhledná ruská