Roasted Garlic and Herb Chicken

Opečené kuře s česnekem a bylinkami

Potěšte se aromatickými chutěmi opečeného kuřete s česnekem a bylinkami, klasického pokrmu, který kombinuje lahodné kousky kuřete s bohatou směsí česneku, čerstvých bylinek a špetkou citronu. Výsledkem je něžné, chutné hlavní jídlo, které je skvělé pro rodinné večeře nebo speciální příležitosti. Tento pokrm se skvěle hodí k různým přílohám, jako jsou opečená zelenina, bramborová kaše nebo čerstvý salát.

Suroviny:
– 1 celé kuře (asi 4-5 liber), vyčištěné a osušené
– 1 hlava česneku, rozkrojená napůl
– 2 lžíce olivového oleje
– 1 citron, nakrájený na plátky
– 1 lžíce čerstvé nasekané rozmarýny
– 1 lžíce čerstvé nasekané tymiánu
– Sůl a pepř podle chuti
– 1 šálek kuřecího vývaru nebo bílého vína (volitelné, pro polití)

Postup:

1. Předehřejte troubu na 375°F (190°C).

2. Položte celé kuře na velký pekáč nebo pekáč.

3. Rozetřete olivový olej po celém kuřeti, zajistěte rovnoměrné pokrytí.

4. Kuře hojně osolte a opepřete jak zevnitř, tak zvenku.

5. Vyplňte dutinu kuřete rozkrojenou hlavou česneku a několika plátky citronu. Zbylé plátky citronu rovnoměrně rozmístěte kolem kuřete v pánvi.

6. Rozetřete nasekaný rozmarýn a tymián rovnoměrně po kuřeti.

7. Pokud používáte, nalejte kuřecí vývar nebo bílé víno kolem základny kuřete pro zvýšení vlhkosti (volitelné).

8. Pekáč vložte do předehřáté trouby a pečte asi 1 hodinu a 30 minut, nebo dokud vnitřní teplota kuřete nedosáhne 165°F (74°C) a kůže nebude zlatohnědá a křupavá. Pravidelně opečené kuře politujte svými šťávami, aby zůstalo šťavnaté.

9. Jakmile je kuře uvařené, vyjměte ho z trouby a nechte ho odpočinout 10-15 minut před krájením.

10. Servírujte opečené kuře s česnekem a bylinkami se svými oblíbenými přílohami a pochutnejte si!

Toto opečené kuře s česnekem a bylinkami není jen lahodné a chutné, ale také snadné připravit, což ho činí ideální volbou pro večeři, která potěší a učaruje celému společenství.

The source of the article is from the blog maltemoney.com.br

Web Story