Pečené plněné rajčata s kvinoou a bylinkami

2024-07-31
Baked Stuffed Tomatoes with Quinoa and Herbs

Plněné rajčata se quinoou a bylinkami

Plněné rajčata se quinoou a bylinkami jsou lahodné a živiny obohacené jídlo, které je skvělé jak na lehký oběd, tak i jako sytá příloha. V tomto pokrmu jsou zralá rajčata naplněna chutnou směsí quinoi, čerstvých bylinek a zeleniny a poté pečena do dokonalosti. Kombinace šťavnatých rajčat se slanou nádivkou činí z tohoto jídla sytou a lahodnou pochoutku.

Suroviny:
– 6 velkých zralých rajčat
– 1 hrnek quinoi, propláchnutá
– 2 hrnky zeleninového vývaru nebo vody
– 1 malá cibule, jemně nasekaná
– 2 stroužky česneku, sekané
– 1 malá paprika, jemně nasekaná
– 1 malá cuketa, jemně nasekaná
– 1/2 hrnku kukuřičných zrn (čerstvých nebo zmrazených)
– 1/4 hrnku nasekané čerstvé petržele
– 1/4 hrnku nasekané čerstvé bazalky
– 1 lžička sušeného oregana
– 1/2 lžičky mletého černého pepře
– 1/2 lžičky soli
– 1/4 hrnku strouhaného parmazánu (volitelné)
– 2 lžíce olivového oleje

Postup:

1. Předehřejte troubu na 375°F (190°C).

2. Připravte rajčata: Odkrojte horní části rajčat a vydlabejte je lžící tak, abyste nepoškodili vnější slupku. Šťávu a dužinu z rajčat si odložte do mísy. Vydlabaná rajčata umístěte do pekáčku.

3. Uvařte quinou: V hrnci přiveďte zeleninový vývar nebo vodu k varu. Přidejte propláchnutou quinou, snižte plamen, zakryjte a vařte asi 15 minut nebo dokud quinoa nebude měkká a tekutina vsáknutá. Nakonec vidličkou rozeperte a odložte stranou.

4. Orestujte zeleninu: V pánvi ohřejte olivový olej na středním plameni. Přidejte nasekanou cibuli a restujte, dokud nezežloutne, asi 5 minut. Přidejte prolisovaný česnek, papriku, cuketu a kukuřici a obalujte dalších 5 minut, dokud zelenina nepoměkla.

5. Zkombinujte náplň: V míse smíchejte uvařenou quinou s orestovanou zeleninou. Přidejte odloženou dužinu a šťávu z rajčat, nasekanou petržel, bazalku, oregano, černý pepř a sůl. Vše důkladně promíchejte. Pokud používáte, zapracujte do směsi strouhaný parmazán.

6. Plňte rajčata: Opatrně lžící naplňte vydlabaná rajčata quinovou směsí, jemně ji tlačte, abyste naplnili co nejvíce bez protržení stěn rajčat.

7. Pečte: Přenesete pekáček do předehřáté trouby a pečte 25-30 minut, nebo dokud nejsou rajčata měkká a náplň je prohřátá.

8. Podávejte: Vyndejte plněná rajčata z trouby a nechte je trochu vychladnout před podáváním. Ozdobte čerstvými bylinkami a pokud chcete, posypte strouhaným parmazánem.

Dobrou chuť s plněnými rajčaty se quinoou a bylinkami!

Mariusz Lewandowski

Mariusz Lewandowski je zkušený autor a odborník v oboru, který se specializuje na nové technologie a fintech. Má magisterský titul v oboru informatiky z prestižní Hochschule für Technik und Wirtschaft, kde si vybudoval hluboké porozumění průsečíku technologií a financí. S více než desetiletou zkušeností v technologickém sektoru Mariusz pracoval s předními firmami, včetně Synvex Technologies, kde hrál klíčovou roli při vývoji inovativních finančních řešení, která využívají nejmodernější technologie. Jeho pronikavé články, které byly publikovány v různých odborných časopisech, odrážejí záv commitment k demystifikaci složitých konceptů a zkoumání transformativního dopadu fintechu na globální ekonomiku. Mariusz neustále usiluje o vzdělávání a inspirování ostatních ohledně budoucnosti technologií ve financích.

Don't Miss

Irresistible Garlic Rosemary Chicken: A Fragrant, Flavorful Journey to Mediterranean Bliss

Neodolatelný česnekový rozmarýnový kuřecí: Vůně a chutě na cestě k středomořskému štěstí

Představte si, jak večeříte pod širým nebem na sluncem prozářené
Exquisite Tandoori Chicken Skewers: A Taste of India’s Rich Heritage

Výtečné tandoori kuřecí špízy: Chutě bohatého dědictví Indie

Exkluzivní Tandoori Kuřecí Špízy: Chuť Bohaté Dědictví Indie „`html Představte