Pasta Primavera: Skvělá italská pochoutka plná zeleniny

2024-09-20
Pasta Primavera: A Vibrant, Veggie-Packed Delight

Pasta Primavera: Barevná, zeleninou nabitá lahůdka

Pasta Primavera je klasické italsko-americké jídlo, které oslavuje čerstvé, sezónní zeleniny smíchané s těstovinami v lehké, chutné omáčce. Je to skvělá volba pro rychlou večeři ve všední dny nebo pro speciální příležitost, spojující svěžest zahrádkové zeleniny s pohodlným teplem těstovin. Toto jídlo obvykle obsahuje různé zeleniny, jako jsou papriky, cukety, hrášek a cherry rajčata, a často je zakončeno špetkou parmazánu a čerstvých bylinek.

Suroviny:
– 12 oz (340 g) těstovin (např. penne, farfalle nebo linguine)
– 2 lžíce olivového oleje
– 1 červená paprika, nakrájená na tenké proužky
– 1 žlutá paprika, nakrájená na tenké proužky
– 1 střední cuketa, nakrájená na půlměsíce
– 1 hrnek cherry rajčat, rozpůlených
– 1 hrnek mraženého hrášku, rozpuštěného
– 3 stroužky česneku, prolisované
– 1 hrnek smetany nebo polotučného mléka
– 1/2 hrnku strouhaného parmazánu
– Sůl a pepř, dle chuti
– 1/4 hrnku čerstvé nasekané bazalky
– 1/4 hrnku čerstvé nasekané petržele
– Volitelné: špetka chilli papriček pro pikantní chuť

Postup:
1. Uvařte těstoviny: Přiveďte velký hrnec osolené vody k varu. Přidejte těstoviny a vařte podle návodu na obalu, dokud nebudou „al dente“. Odsajte a dejte stranou.

2. Orestujte zeleninu: Ve velké pánvi rozehřejte olivový olej na střední výkon. Přidejte červené a žluté papriky a vařte asi 2-3 minuty, dokud nezačnou změkčovat.

3. Přidejte do pánve cuketu a pokračujte v vaření dalších 3-4 minuty, dokud zelenina nebude měkká ale křupavá.

4. Přidejte cherry rajčata, hrášek a česnek do pánve. Orestujte další 2 minuty, dokud rajčata nezačnou změkčovat a česnek nebude voňavý.

5. Připravte omáčku: Snížte teplotu na střední a přidejte smetanu nebo polotučné mléko. Dobře promíchejte a nechte asi 3-4 minuty simmerovat, dokud se omáčka mírně nezahustí. Ochutnejte solí, pepřem a chilli papričkou (pokud používáte).

6. Smíchejte těstoviny a omáčku: Přidejte uvařené těstoviny do pánve a promíchejte, aby těstoviny byly dobře potaženy omáčkou a zeleninou. Pokud se směs zdá příliš hustá, přidejte trochu vody z vaření těstovin, abyste ji zředili.

7. Dokončete jídlo: Vše promíchejte se strouhaným parmazánem, čerstvou bazalkou a petrželí. Případně osolte a opepřete.

8. Podávejte: Rozdělte Pasta Primavera na talíře a ozdobte dalším parmazánem a čerstvými bylinkami, pokud si přejete. Podávejte ihned.

Užijte si tuto barevnou, osvěžující Pasta Primavera, která ukazuje to nejlepší z čerstvé, sezónní zeleniny ve spojení s klasickým komfortem těstovin.

Pasta Primavera Perfection: A Veggie-Packed Delight

Karol Smith

Karol Smith je zkušená autorka a myšlenková leaderka v oblastech nových technologií a fintech. S titulem z obchodní administrativy na Univerzitě Colorada kombinuje solidní akademický základ s praktickými zkušenostmi v technologickém průmyslu. Pracovala ve společnosti Merck & Co., kde se zaměřovala na strategie digitálních inovací, a získala cenné poznatky o průsečíku technologií a financí. Její vášeň pro zkoumání špičkových trendů pohání její psaní, umožňující jí rozklíčovat složitá témata pro široké publikum. Karoliny články byly zveřejněny v prominentních publikacích, kde sdílí své odborné znalosti a podporuje diskuze o budoucnosti fintechu. S bystrým okem pro detail a odhodláním k jasnosti pokračuje v přispívání k vyvíjejícímu se prostředí technologií.

Don't Miss

Hearty Lemon Shrimp Scampi with Herb-Spiced Linguine

Syrové krevety na citrónovém másle s bylinkově kořeněným linguine

Bohatý krevetový scampi s citronem a bylinkovou linguine Tento lahodný
Delicious Vietnamese Pho with a Twist of Prawns and Vegetables

Výborná vietnamská polévka Pho s krevetami a zeleninou{lngší formulace.}.

Výborný vietnamský Pho s přídavkem krevet a zeleniny Pho je