Živá mexická kuřecí a avokádová salátová mísa
Tato sytá a osvěžující živá mexická kuřecí a avokádová salátová mísa je ideální pokrm, který oživí vaše jídlo. Plná chutí šťavnaté grilované kuřecí maso, krémového avokáda a směsi čerstvé zeleniny, tato salátová mísa je nejen lahodná, ale také výživná. Je to ideální volba pro lehký oběd nebo letní večeři, která nabízí rozkošnou kombinaci textur a chutí, které uspokojí vaše chuťové buňky.
Ingredience###
Salát:
– 2 kusy kuřecích prsou bez kostí a kůže
– 1 polévková lžíce olivového oleje
– 1 lžička chilli prášku
– 1 lžička mletého kmínu
– 1/2 lžičky uzené papriky
– Sůl a pepř dle chuti
– 1 hlávka římského salátu, nakrájená
– 1 hrnek cherry rajčátek, rozkrojených napůl
– 1/2 červená cibule, tence nakrájená
– 1 hrnek černých fazolí z plechovky, odkapaných a propláchnutých
– 1 hrnek kukuřičných zrn (čerstvých nebo zmražených, vařených)
– 1 avokádo, nakrájené na kostičky
– 1/4 hrnku čerstvé nasekané koriandru
Omáčka:
– 1/4 hrnku limetkové šťávy (asi 2 limety)
– 2 polévkové lžíce olivového oleje
– 1 polévková lžíce medu
– 1 stroužek česneku, prolisovaný
– Sůl a pepř dle chuti
Postup###
1. Marinování kuřecího masa:
– V malé misce smíchejte olivový olej, chilli prášek, kmín, uzenou papriku, sůl a pepř.
– Osmahněte směs na kuřecí prsa, aby byla dobře obalená.
– Nechte kuřecí maso marinovat minimálně 15 minut, aby absorbovalo chutě.
2. Příprava kuřecího masa:
– Rozpálte gril nebo grilovací pánev na středně vysokou teplotu.
– Grilujte kuřecí maso po 6-7 minut na každé straně nebo dokud není zcela uvařené a šťáva je průzračná.
– Sundejte z tepla a nechte odpočívat pár minut, než nakrájíte na proužky.
3. Příprava salátu:
– Ve velké salátové misce smíchejte nakrájený římský salát, cherry rajčata, červenou cibuli, černé fazole, kukuřici, nakrájené avokádo a koriandr.
4. Příprava omáčky:
– V malé misce rozšlehejte dohromady limetkovou šťávu, olivový olej, med, prolisovaný česnek, sůl a pepř, dokud nebudou dobře propojeny.
5. Složení salátu:
– Přidejte do mísy se salátem proužky grilovaného kuřecího masa.
– Zakápějte limetkovou omáčkou a dobře promíchejte.
6. Podání:
– Podávejte ihned, zajistěte, aby každý talíř obsahoval vyváženou směs kuřecího masa, avokáda a zeleniny.
– Dobrou chuť k vaší živé mexické kuřecí a avokádové salátové misce!
Tento salát je hostinou pro smysly, nabízí dokonalé spojení pikantních, krémových a křupavých prvků, které dělají každé sousto požitkem.