Zesty Quinoa and Kale Delight with a Kick of Dijon Mustard

Ostrá pochoutka s čočkou a kelímkem s nádechem Dijonské hořčice

Tento živý a výživný pokrm kombinuje zdravotní přínosy čočky a kelímkového kelu s pikantní šťávou Dijonské hořčice. Je to ideální volba pro lehký oběd nebo sytý přílohu. Směs textur z čočky, chroupání kelu a krémová bohatost Dijonského oblékání jej činí radostí pro chuťové pohárky.

###Ingredience###:
1 šálek čočky
2 šálky vody nebo zeleninového vývaru
1 svazek kelu, odstraněné stonky a nasekané listy
1 červená paprika, nakrájená na kostičky
1/4 šálku červené cibule, jemně nasekané
1/4 šálku sušených brusinek
1/4 šálku nadrobno nasekaných mandlí, opečených
2 lžíce olivového oleje
2 lžíce Dijonské hořčice
1 lžíce čerstvé citronové šťávy
1 stroužek česneku, nasekaný na jemno
Sůl a černý pepř podle chuti

###Postupy###:

1. Příprava čočky:
– Důkladně opláchněte čočku studenou vodou.
– V hrnci smíchejte čočku a vodu nebo zeleninový vývar.
– Přiveďte k varu, pak ztlumte oheň, přiklopte a vařte přibližně 15 minut, dokud čočka nebude měkká a tekutina se absorbuje.
– Rozevojte vidličkou a odložte stranou.

2. Připravte kelímek:
– Zatímco se připravuje čočka, přiveďte do hrnce velký hrnec vody k varu.
– Přidejte na kousky nakrájený kel a vařte 2 minuty, nebo dokud není jasně zelený a mírně měkký.
– Sceďte a opláchněte studenou vodou, abyste zastavili proces vaření. Odložte stranou.

3. Smíchejte hlavní ingredience:
– Ve velké míse smíchejte vařenou čočku, převařený kel, nakrájenou červenou papriku, nasekanou červenou cibuli, sušené brusinky a opečené nadrobno nasekané mandle.

4. Vytvořte základní omáčku:
– V malé míse šlehejte dohromady olivový olej, Dijonskou hořčici, čerstvou citronovou šťávu, nasekaný česnek, sůl a černý pepř, dokud nedostanete hladkou směs.

5. Prohoďte salát:
– Na čočku a kel smíchejte omáčku.
– Jemně prohoďte, aby se všechny ingredience rovnoměrně oblékly.

6. Podávačka:
– Přemístěte pestrého kelímku s čočkou na podávání.
– Podávejte okamžitě nebo přiklopte a v lednici uložte až 24 hodin, abyste umožnili všechny chutě sloučit.

###Dobrou chuť###:
Tento pokrm může být podáván sám jako hlavní chod nebo jako příloha. Kombinace nutrientně hustých ingrediencí jej dělá nejen chutným, ale také neuvěřitelně zdravým. Dobrou chuť!

The source of the article is from the blog hashtagsroom.com