Osvežující Quinoa a Kale Pochoutka s nádechem Dijonské hořčice

2024-06-29
Zesty Quinoa and Kale Delight with a Kick of Dijon Mustard

Ostrá pochoutka s čočkou a kelímkem s nádechem Dijonské hořčice

Tento živý a výživný pokrm kombinuje zdravotní přínosy čočky a kelímkového kelu s pikantní šťávou Dijonské hořčice. Je to ideální volba pro lehký oběd nebo sytý přílohu. Směs textur z čočky, chroupání kelu a krémová bohatost Dijonského oblékání jej činí radostí pro chuťové pohárky.

Ingredience###:
1 šálek čočky
2 šálky vody nebo zeleninového vývaru
1 svazek kelu, odstraněné stonky a nasekané listy
1 červená paprika, nakrájená na kostičky
1/4 šálku červené cibule, jemně nasekané
1/4 šálku sušených brusinek
1/4 šálku nadrobno nasekaných mandlí, opečených
2 lžíce olivového oleje
2 lžíce Dijonské hořčice
1 lžíce čerstvé citronové šťávy
1 stroužek česneku, nasekaný na jemno
Sůl a černý pepř podle chuti

Postupy###:

1. Příprava čočky:
– Důkladně opláchněte čočku studenou vodou.
– V hrnci smíchejte čočku a vodu nebo zeleninový vývar.
– Přiveďte k varu, pak ztlumte oheň, přiklopte a vařte přibližně 15 minut, dokud čočka nebude měkká a tekutina se absorbuje.
– Rozevojte vidličkou a odložte stranou.

2. Připravte kelímek:
– Zatímco se připravuje čočka, přiveďte do hrnce velký hrnec vody k varu.
– Přidejte na kousky nakrájený kel a vařte 2 minuty, nebo dokud není jasně zelený a mírně měkký.
– Sceďte a opláchněte studenou vodou, abyste zastavili proces vaření. Odložte stranou.

3. Smíchejte hlavní ingredience:
– Ve velké míse smíchejte vařenou čočku, převařený kel, nakrájenou červenou papriku, nasekanou červenou cibuli, sušené brusinky a opečené nadrobno nasekané mandle.

4. Vytvořte základní omáčku:
– V malé míse šlehejte dohromady olivový olej, Dijonskou hořčici, čerstvou citronovou šťávu, nasekaný česnek, sůl a černý pepř, dokud nedostanete hladkou směs.

5. Prohoďte salát:
– Na čočku a kel smíchejte omáčku.
– Jemně prohoďte, aby se všechny ingredience rovnoměrně oblékly.

6. Podávačka:
– Přemístěte pestrého kelímku s čočkou na podávání.
– Podávejte okamžitě nebo přiklopte a v lednici uložte až 24 hodin, abyste umožnili všechny chutě sloučit.

Dobrou chuť###:
Tento pokrm může být podáván sám jako hlavní chod nebo jako příloha. Kombinace nutrientně hustých ingrediencí jej dělá nejen chutným, ale také neuvěřitelně zdravým. Dobrou chuť!

Karol Smith

Karol Smith je zkušená autorka a myšlenková leaderka v oblastech nových technologií a fintech. S titulem z obchodní administrativy na Univerzitě Colorada kombinuje solidní akademický základ s praktickými zkušenostmi v technologickém průmyslu. Pracovala ve společnosti Merck & Co., kde se zaměřovala na strategie digitálních inovací, a získala cenné poznatky o průsečíku technologií a financí. Její vášeň pro zkoumání špičkových trendů pohání její psaní, umožňující jí rozklíčovat složitá témata pro široké publikum. Karoliny články byly zveřejněny v prominentních publikacích, kde sdílí své odborné znalosti a podporuje diskuze o budoucnosti fintechu. S bystrým okem pro detail a odhodláním k jasnosti pokračuje v přispívání k vyvíjejícímu se prostředí technologií.

Don't Miss

Deliciously Nutritious Quinoa and Chicken One-Pot Wonder: A Hearty, Flavorful Meal for Any Occasion

Chutná a výživná quinoa s kuřetem v jednom hrnci: Syté a chutné jídlo pro každou příležitost

Chutná a výživná quinoa s kuřecím masem: Syté a chutné
Tuscan Bean and Mediterranean Tomato Bruschetta: A Delightful Fusion of Italian Flavors

„Bruschetta s toskánskými fazolemi a středomořskými rajčaty: Rozkošná fúze italských chutí“

Tuscan Bean and Mediterranean Tomato Bruschetta: Nádherná fúze italských chutí