Pikantní sendvič s hovězím brisketem, kyselým salátem a kouřovou omáčkou
Tento lahodný pikantní sendvič s hovězím brisketem obsahuje jemný, pomalu vařený brisket vrstvený s křupavým, kyselým salátem a pokapaný kouřovou omáčkou. Každé sousto nabízí dokonalou rovnováhu chutí a textur, která nechá vaše chuťové buňky toužit po více.
Suroviny:
Na Brisket:
– 1 kus hovězího brisketu (cca 2-2,5 kg)
– 1 lžíce hrubé soli
– 1 lžíce mletého černého pepře
– 2 lžičky uzené papriky
– 2 lžičky česnekového prášku
– 1 lžička cibulového prášku
– 1 lžička kmínu
– 1 lžička chilli prášku
– 1/2 lžičky kajenského pepře (volitelně pro přidané pálivosti)
– 1 hrnek hovězího vývaru
– 1/4 hrnku jablečného octa
Na Kouřovou Omáčku:
– 1 hrnek kečupu
– 1/4 hrnku jablečného octa
– 1/4 hrnku hnědého cukru
– 1/4 hrnku melasy
– 2 lžíce worchestrové omáčky
– 1 lžíce uzené papriky
– 1 lžička česnekového prášku
– 1 lžička cibulového prášku
– 1/2 lžičky mletého černého pepře
– 1/2 lžičky soli
Na Kyselý Salát:
– 4 hrnky nastrouhané hlávkové zelí (zelené a/nebo červené)
– 1 hrnek nastrouhaných mrkví
– 1/4 hrnku majonézy
– 2 lžíce jablečného octa
– 1 lžíce medu
– 1 lžička dijonské hořčice
– Sůl a pepř dle chuti
– 2 lžíce nasekané petržele (volitelně)
K Montáži:
– 8 sendvičových rohlíků nebo křupavých houskových bochníků
– Okurky (volitelně)
– Další barbecue omáčka (volitelně)
Postup:
1. Příprava Brisketu:
1. V malé míse smíchejte sůl, pepř, uzenou papriku, česnekový prášek, cibulový prášek, kmín, chilli prášek a kajenský pepř.
2. Kořeněnou směs natřete po celé ploše brisketu, aby byl rovnoměrně pokryt.
3. Brisket umístěte do hrnce na pomalu vaření nebo do velké pekáčové mísy. Vlijte hovězí vývar a jablečný ocet kolem brisketu.
4. Zakryjte a vařte na nízkou teplotu po dobu 8-10 hodin, nebo dokud nebude brisket měkký a snadno se rozpadá vidličkou.
5. Jakmile je hotový, přesuňte brisket na prkénko a nechte odpočívat asi 15 minut. Poté pomocí dvou vidliček rozkrojte brisket na vlákna.
2. Příprava Kouřové Omáčky:
1. V středním hrnci smíchejte kečup, jablečný ocet, hnědý cukr, melasu, worchestrovou omáčku, uzenou papriku, česnekový prášek, cibulový prášek, pepř a sůl.
2. Směs přiveďte k varu na středním ohni a občas promíchejte.
3. Snížte teplotu na nízkou a nechte omáčku vařit asi 10-15 minut, nebo dokud nezhoustne podle vaší požadované konzistence. Odstavte z plotny a odložte stranou.
3. Příprava Kyselého Salátu:
1. Ve velké misce smíchejte nastrouhané zelí a mrkev.
2. V další menší misce smíchejte majonézu, jablečný ocet, med, dijonskou hořčici, sůl a pepř.
3. Polijte zelí a mrkev dresinkem, aby bylo rovnoměrně pokryté.
4. Pokud použijete, posypte nasekanou petrželí přes salát a znovu promíchejte. Případně přidejte další koření dle chuti.
4. Montáž Sendvičů:
1. Rohlíky nebo houskové bochníky rozkrojte napůl a podle potřeby je lehce opečte.
2. Každou spodní polovinu potřete štědrým množstvím rozkrájeného brisketu.
3. Na brisket vmíchejte trochu kouřové omáčky.
4. Přidejte lžíci kyselého salátu.
5. Na sendvič položte vrchní polovinu rohlíku nebo bochníku.
6. Podávejte s okurkami na straně a případně s další barbecue omáčkou.
Dobrou chuť k pikantnímu sendviči s hovězím brisketem, kyselým salátem a kouřovou omáčkou!