Ostrý italský parmazán z lilkové jáhly

2024-07-16
Zesty Italian Eggplant Parmesan

Pikantní italská lilková parmazánka

Pikantní italská lilková parmazánka je klasické italsko-americké jídlo, které se skládá z křupavých, vysmažených plátků lilku v capí omáčce posypaných rozpuštěným sýrem. Jedná se o syté a chutné vegetariánské jídlo, které lze podávat jako hlavní chod. Přidání pikantní italské kořenící směsi mu dodává pikantní chuť, což z něj dělá oblíbenou volbu jak na rychlé večeře, tak na speciální příležitosti.

Suroviny:
– 2 středně velké lilky, nakrájené na 1/4-inch plátky
– 1 šálek hladké mouky
– 3 velká vejce, rozšlehaná
– 2 šálky strouhanky
– 1 šálek strouhaného parmazánu
– 2 lžíce italského koření
– 3 šálky capí omáčky
– 2 šálky strouhaného mozzarelly
– 1/4 šálku nasekané čerstvé bazalky (volitelné)
– Sůl a pepř podle chuti
– Olivový olej na smažení

Postup:
1. Předehřejte troubu na 375°F (190°C).

2. Plátky lilku posolte a nechte je asi 30 minut odstát, aby vytáhly přebytečnou vlhkost. Opláchněte a osušte papírovým ubrouskem.

3. Připravte si stanici na obalování se třemi mělkými miskami: jednu s moukou, jednu s rozšlehanými vejci a jednu s směsí strouhanky, strouhaného parmazánu a italského koření.

4. Každý plátek lilku nejprve obalte v mouce, poté ponořte do rozšlehaných vajec a nakonec obalte ve směsi strouhanky. Lehce přitlačte, aby byl povlak rovnoměrný.

5. Ohřejte olivový olej na velké pánvi na středně vysoké teplotě. Smažte plátky lilku po dávkách, dokud nebudou zlatavé a křupavé, asi 2-3 minuty na každou stranu. Přesuňte na talíř s papírovým ubrouskem, aby se odsál přebytečný olej.

6. Na pekáč rozetřete tenkou vrstvu capí omáčky. Položte smažené plátky lilku přes omáčku. Na ně naklaďte další vrstvu omáčky a hojně posypte strouhaným mozzarellou. Opakujte vrstvy, dokud nebudou použity všechny plátky lilku, zakončete vrstvou omáčky a sýru nahoře.

7. Pečte v předehřáté troubě po dobu 25-30 minut, nebo dokud sýr nezačne bublat a zezlátnout.

8. Vyjměte z trouby a nechte chvíli vychladnout. Podle chuti ozdobte nasekanou čerstvou bazalkou.

9. Podávejte horké s přílohou z těstovin nebo s čerstvým zeleným salátem.

Dobrou chuť k pikantní italské lilkové parmazánce!

Best dish ever made!! | Eggplant Parmesan

Joe Roshkovsky

Joe Roshkovsky je zkušený autor a myšlenkový lídr v oblastech nových technologií a fintech. Má titul bakaláře v oboru ekonomie z prestižní University of Michigan, kde absolvoval s vyznamenáním. S více než desetiletou zkušeností v technologickém sektoru začal Joe svou kariéru v Nexon Innovations, přední firmě v oblasti finančních technologických řešení. Tam zdokonalil své odborné znalosti v oblasti digitálních financí, datové analýzy a vývoje produktů. Joeovo pronikavé psaní odráží jeho odhodlání zkoumat průnik financí a technologií a nabízí čtenářům cenné postřehy do rychle se vyvíjejícího prostředí. Jeho práce byla zveřejněna v řadě průmyslových publikací, což ho ustanovilo jako důvěryhodný hlas v diskurzu fintechu. Když nepisuje, Joe rád mentoruje ambiciózní profesionály v technologickém oboru a přispívá do diskusí o etickém využívání technologií.

Don't Miss

Tex-Mex Chicken Enchiladas: A Spicy and Cheesy Southwest Delight

Kuřecí enchilady Tex-Mex: Pikantní a sýrová jihozápadní lahůdka.

Tex-Mex kuřecí enchiladas: Kořeněná a sýrová jihozápadní lahůdka Enchiladas jsou
Exotic XO Sauce Glazed Grouper Fillet

Exotické filet z dravce glazovaný omáčkou XO

Exotický grilovaný okoun s glazurou ze speciální omáčky XO Exotický