Sautéed Jumbo Shrimp with a Tangy Citrus Sauce

Restované obrovské krevety s pikantní citrónovou omáčkou

Restované obrovské krevety s pikantní citrónovou omáčkou je lahodné jídlo, které kombinuje sladkost krevet s osvěžujícími chutěmi citrusů. Toto jídlo je ideální pro osvěžující lehké jídlo s nádechem gastronomie. Šťavnaté krevety jsou dozlatova orestovány a poté potřeny lahodnou pikantní omáčkou, která umocňuje přirozené chutě mořských plodů. Je rychlé a snadné připravit, ale dostatečně efektní na podávání na večeři.

Suroviny:
– 1 liber obrovských krevet, oloupaných a vyčištěných
– 2 lžíce olivového oleje
– 3 stroužky česneku, nasekané
– 1/2 šálku pomerančové šťávy
– 1/4 šálku citrónové šťávy
– 1 lžíce medu
– 1 lžička dijonské hořčice
– Kůra z 1 pomeranče
– Kůra z 1 citronu
– Sůl a pepř podle chuti
– Na ozdobu čerstvá nasekaná petrželka

Postup:

1. Příprava krevet: Krevety opláchněte studenou vodou a osušte je papírovým utěrkou. Krevety jemně osolte a opepřete.

2. Restování krevet: Rozehřejte olivový olej na velké pánvi na středním plameni. Přidejte nasekaný česnek a restujte ho asi 1 minutu, dokud nezačne vonět. Přidejte krevety na pánev v jedné vrstvě. Krevety restujte asi 2-3 minuty z každé strany nebo dokud nebudou růžové a průsvitné. Krevety vyjměte z pánve a odložte stranou.

3. Příprava omáčky: Do stejné pánve přidejte pomerančovou šťávu, citrónovou šťávu, med, dijonskou hořčici a kůru z pomeranče a citronu. Směs důkladně promíchejte a nechte ji vřít asi 3-4 minuty, dokud trochu nezhoustne.

4. Spojení a podávání: Vraťte uvařené krevety zpět do pánve a promíchejte je v omáčce, dokud nebudou dobře potažené. Vařte další 1-2 minuty, aby se krevety prohřály.

5. Ozdoba a podání: Přendejte krevety na servírovací mísy a posypte je nasekanou petrželkou. Podávejte okamžitě, možná s přílohou vařené rýže nebo čerstvým salátem pro kompletní jídlo.

Užijte si restované obrovské krevety s pikantní citrónovou omáčkou!

The source of the article is from the blog japan-pc.jp