Ořechový salát s kvinoou a živými zeleninami

2024-06-15
Walnut Quinoa Vibrant Veggie Salad

Vibrující zeleninový salát se vlašským ořechem a kvinoou

„`html
Salát Vibrující zeleninový se vlašským ořechem a kvinoou je jídlo bohaté na živiny, které kombinuje zemité příchutě kvinoi a vlašských ořechů s směsí křupavé, barevné zeleniny. Je ideální buď jako lehký hlavní chod, nebo sýtná příloha. Přidání pikantní citronové vinaigrette spojuje všechny ingredience dohromady, vytvářejíc osvěžující a zdravé jídlo.

Ingredience:
– 1 šálek kvinoi
– 2 šálky vody
– 1 šálek ořechů vlašských, opečených
– 1 červená paprika, na kostičky
– 1 žlutá paprika, na kostičky
– 1 šálek cherry rajčat, rozpůlená
– 1 okurka, na kostičky
– 1 malá červená cibule, jemně nasekaná
– 1/4 šálku nasekané čerstvé petržele
– 1/4 šálku nasekané máty
– 1/4 šálku rozdroleného sýra feta (volitelné)

Pro citronovou vinaigrette:
– 1/4 šálku extra panenského olivového oleje
– 2 lžíce citrónové šťávy
– 1 lžička dijonské hořčice
– 1 stroužek česneku, nasekaný
– Sůl a pepř dle chuti

Postup:

1. Uvařte kvinoi: Kvinoi důkladně opláchněte pod studenou vodou. V hrnci spojte kvinoi a vodu. Dovolejte k varu a pak snižte teplotu na minimum, přiklopte a nechte stát asi 15 minut, než veškerá voda odpaří. Odstraňte z tepla a nechte dalších 5 minut pod poklicí odstát. Následně kvinoi propasujte vidličkou a nechte vychladnout.

2. Opečte ořechy: Zatímco se kvinoi vaří, opečte vlašské ořechy v suché pánvi na středním ohni, často míchejte, dokud nebudou vonět a nezískají zlatavou barvu, asi 5-7 minut. Odložte stranou a nechte vychladnout.

3. Připravte zeleninu: Ve velké míse smíchejte nakrájené červené a žluté papriky, cherry rajčata, okurku, červenou cibuli, petržel a máta.

4. Připravte vinaigrette: V malé misce dohromady rozšlehejte olivový olej, citrónovou šťávu, dijonskou hořčici, nasekaný česnek a špetku soli a pepře.

5. Skládání salátu: Přidejte vařenou a vychladlou kvinoi a opečené ořechy do mísy se zeleninou. Přelijte citronovou vinaigrette přes všechno a promíchejte dohromady, až je vše dobře spojeno. Pokud použijete, posypte rozdroleným sýrem fetou.

6. Podávání: Salát můžete podávat ihned nebo nechte vychladit v lednici asi hodinu, aby se chutě propojily. Dobrou chuť k jídlu!

Tento živý a zdravý salát není pouze lahodný, ale také plný bílkovin, vlákniny a různých vitaminů a minerálů, což ho činí skvělým doplňkem ke každému jídlu.
„`

Hy-Vee Healthy You: Beet and Walnut Quinoa Salad

Karol Smith

Karol Smith je zkušená autorka a myšlenková leaderka v oblastech nových technologií a fintech. S titulem z obchodní administrativy na Univerzitě Colorada kombinuje solidní akademický základ s praktickými zkušenostmi v technologickém průmyslu. Pracovala ve společnosti Merck & Co., kde se zaměřovala na strategie digitálních inovací, a získala cenné poznatky o průsečíku technologií a financí. Její vášeň pro zkoumání špičkových trendů pohání její psaní, umožňující jí rozklíčovat složitá témata pro široké publikum. Karoliny články byly zveřejněny v prominentních publikacích, kde sdílí své odborné znalosti a podporuje diskuze o budoucnosti fintechu. S bystrým okem pro detail a odhodláním k jasnosti pokračuje v přispívání k vyvíjejícímu se prostředí technologií.

Don't Miss

Jackfruit Jambalaya: A Sentimental Southern Delight

Jackfruit Jambalaya: Sentimentální jižní lahůdka

Jackfruit Jambalaya: Sentimentální jižní pochoutka Jackfruit Jambalaya je jedinečný obrat
Wholesome Wild Rice and Cranberry Walnut Salad

Zdravý salát s divokou rýží, brusinkami a vlašskými ořechy

Zdravý salát se divokou rýží, brusinkami a vlašskými ořechy Tento