Pan-Seared Ginger Honey Glazed Salmon

Opečený losos s medovo zázvorovou polevou

Toto jídlo obsahuje **krásně křupavý lososový filet s kůží**, který byl opečen do dokonalosti a poleven **sladkokyselou medovo zázvorovou omáčkou**. Kombinace chutí a snadnost přípravy ho činí ideálním večeří v průběhu týdne nebo jídlem, které ohromí hosty.

Suroviny:

– 2 lososové filety (s kůží)
– Sůl a pepř, podle chuti
– 2 lžíce olivového oleje
– 2 lžíce medu
– 1 lžíce čerstvě nastrouhaného zázvoru
– 1 lžíce sójové omáčky
– 1 stroužek česneku, prolisovaný
– 1 lžička citronové šťávy
– 1 lžička omáčky Sriracha podle chuti (nepovinné)
– Na ozdobu čerstvá jarní cibulka
– Na ozdobu sezamová semínka

Postup:

1. Začněte tím, že **osolíte a opepříte lososové filety** ze všech stran.
2. Na pánvi rozehřejte olivový olej na **středně vysokou teplotu**.
3. Jakmile se pánev zahřeje, položte lososové filety na kůži dolů. Vařte asi 4-5 minut, dokud kůže nezíská křupavost.
4. Mezitím, zatímco se losos vaří, smíchejte v malé misce med, nastrouhaný zázvor, sójovou omáčku, prolisovaný česnek, citronovou šťávu a omáčku Sriracha, abyste vytvořili polevu.
5. Otočte lososové filety a dále vařte další 2-3 minuty.
6. Vlijte medovo zázvorovou polevu na lososové filety na pánvi a ujistěte se, že jsou každý filet dobře obalen.
7. Pokračujte v vaření lososa dalších 1-2 minuty a lžící polevy ji přelijte přes vrchní část, když zhoustne a karamelizuje se.
8. Jakmile je losos uvařený podle vašeho přání, odstraňte jej z tepla.
9. Před podáváním ozdobte **nasekanou jarní cibulkou** a **sezamovými semínky**.
10. Losos s medovo zázvorovou polevou podávejte s přílohou rýže nebo čerstvou zeleninou pro kompletní jídlo.

Užijte si svůj chutný a výživný opečený losos s medovo zázvorovou polevou, kde kombinace sladkokyselé polevy s kořenitým, křupavým lososem rozhodně potěší vaše chuťové buňky!

The source of the article is from the blog combopop.com.br