Okouzlující jamajské kořeněné kuře

2024-09-02
Mesmerizing Jamaican Jerk Chicken

Očarující jamajské kuře Jerk

Jamajské kuře Jerk je pikantní pokrm, který se pyšní kouřovou chutí, která je obohacena směsí tymiánu, nového koření a papriček Scotch bonnet. Díky neodolatelné kombinaci pálivosti a slané chuti vás tento pokrm přenesl svým jazykem přímo do Karibiku.

Ingredience:
– 4 kuřecí stehna a křidélka (s kostí, s kůží)
– 3 pálivé papričky Scotch bonnet, vyjádřené semena a nakrájené
– 3 stroužky česneku, nasekané
– 1 kousek zázvoru velikosti palce, oloupaný a nastrouhaný
– 2 lžíce čerstvých lístků tymiánu
– 1 lžíce mletého nového koření
– 1 lžička mleté skořice
– 1 lžička mletého muškátového oříšku
– 1 lžička soli
– 1 lžička mletého černého pepře
– ¼ šálku sójové omáčky
– ¼ šálku olivového oleje
– 2 lžíce hnědého cukru
– ½ šálku nasekaného stroužku cibule
– Šťáva z 1 limetky
– Čerstvý koriandr (na ozdobu)

Postup:
Krok 1: Připravte marinádu
1. V mixéru nebo robotu na kuchání smíchejte nakrájené pálivé papričky Scotch bonnet, česnek, zázvor a stroužky cibule.
2. Přidejte lístky tymiánu, mleté nové koření, skořici, muškátový oříšek, sůl a mletý černý pepř.
3. Přilijte sójovou omáčku, olivový olej a šťávu z limetky. Přidejte hnědý cukr.
4. Mixujte, dokud nedosáhnete hladké pasty.

Krok 2: Mariňujte kuře
1. Vložte kousky kuřete do velké mísy nebo uzavíratelné igelitové tašky.
2. Přelijte kuřecí marinádu přes kuře, zajistěte, aby všechny kousky byly důkladně potřeny.
3. Zakryjte misku nebo uzavřete tašku a nechte v lednici minimálně 4 hodiny, ideálně přes noc, aby dochutěly.

Krok 3: Grilujte kuře
1. Předehřejte gril na středně vysokou teplotu.
2. Odeberte kuře z marinády a nechte odkapat přebytečnou šťávu.
3. Položte kuře na gril, kůží dolů. Grilujte zhruba 5-6 minut na každé straně nebo dokud nebude kůže křupavá a kuře propečené (vnitřní teplota by měla dosáhnout 75 °C).
4. Dbejte na to, aby se kuře nepřipálilo, jelikož marináda obsahuje cukr, který se rychle karamelizuje.

Krok 4: Podávejte
1. Odeberte kuře z grilu a nechte jej chvíli odpočinout.
2. Ozdobte čerstvým koriandrem.
3. Podávejte teplé, s přílohami jako rýže s hráchkem, grilovanou zeleninou nebo čerstvým salátem.

Užijte si ochucené aromatické vůně tohoto Očarujícího jamajského kuřete Jerk, pokrmu, který přinese příchuť ostrovů přímo ke vašemu stolu.

Best Jamaican Jerk In The World? Miami's King Of BBQ!! 🇯🇲

Karol Smith

Karol Smith je zkušená autorka a myšlenková leaderka v oblastech nových technologií a fintech. S titulem z obchodní administrativy na Univerzitě Colorada kombinuje solidní akademický základ s praktickými zkušenostmi v technologickém průmyslu. Pracovala ve společnosti Merck & Co., kde se zaměřovala na strategie digitálních inovací, a získala cenné poznatky o průsečíku technologií a financí. Její vášeň pro zkoumání špičkových trendů pohání její psaní, umožňující jí rozklíčovat složitá témata pro široké publikum. Karoliny články byly zveřejněny v prominentních publikacích, kde sdílí své odborné znalosti a podporuje diskuze o budoucnosti fintechu. S bystrým okem pro detail a odhodláním k jasnosti pokračuje v přispívání k vyvíjejícímu se prostředí technologií.

Don't Miss

Bavarian Veal Shank with Zesty Citrus Sauce

Bavorský vepřový hřbet s osvěžující citrónovou omáčkou.

Bavorské telecí kýta s pikantní citrónovou omáčkou Tradiční německé jídlo
Impressive Mediterranean Delight: Marinated Lamb with Mint & Dill

Impozantní středomořský požitek: marinované jehněčí s máta a kopr

Úžasná středomořská lahůdka: Marinovaný jehněčí s mátou a kopr Tento