Ultimate Sweet and Tangy Vegetable Stir-Fry with Garlic-Infused Sauce

Nejlepší sladko-kyselá zeleninová směs na pánvi s česnekovou omáčkou

Tato lahodná směs zeleniny na pánvi nabízí dokonalou rovnováhu sladkých a kyselých chutí, které jsou zvýrazněny bohatou česnekovou omáčkou. Jedná se o univerzální pokrm, který může být podáván jako příloha nebo hlavní chod ve spojení s rýží nebo nudlemi. Kombinace barevné zeleniny zajistí, že tento pokrm potěší nejen chuťové buňky, ale i oko.

Suroviny:
– 2 lžíce olivového oleje
– 4 stroužky česneku, jemně nasekané
– 1 lžíce čerstvého zázvoru, nastrouhaného
– 1 červená paprika, nakrájená na proužky
– 1 žlutá paprika, nakrájená na proužky
– 1 šálek luskového hrášku
– 1 šálek kukuřiček, naúhlovány
– 1 mrkev, nakrájená na proužky
– 1 cuketa, nakrájená na proužky
– 1 šálek růžičkové kapusty
– 2 stonky jarní cibulky, nakrájené
– 3 lžíce sójové omáčky
– 1 lžíce rýžového octa
– 1 lžíce medu
– 1 lžíce kukuřičného škrobu
– 1/4 šálku vody
– Sůl a pepř dle chuti
– Sezamová semínka (volitelné, na ozdobu)

Postup:
1. Příprava omáčky: V malé míse smíchejte sójovou omáčku, rýžový ocet a med. Rozpusťte kukuřičný škrob ve 1/4 šálku vody a přidejte ho k směsi sójové omáčky. Odložte stranou.

2. Ohřátí oleje: V hrnci nebo woku zahřejte olivový olej na střední až vysokou teplotu.

3. Orestujte aromatické přísady: Přidejte nasekaný česnek a nastrouhaný zázvor do rozehřátého oleje. Orestujte asi 1 minutu, nebo dokud nezačnou vůně uvolňovat.

4. Přidejte zeleninu: Nejprve přidejte do hrnce růžičkovou kapustu, mrkev a luskový hrášek. Orestujte asi 3 minuty.

5. Incoporujte další zeleninu: Přidejte do hrnce papriky nakrájené na proužky, kukuřičky a cuketu. Pokračujte v restování dalších 3-4 minuty, dokud není zelenina měkká, ale stále křupavá.

6. Přidejte omáčku: Rychle promíchejte směs omáčky a zalijte jí přes zeleninu. Dobře promíchejte, aby se omáčka rovnoměrně rozprostřela.

7. Vařte omáčku: Nechte omáčku zahustit, přičemž občas promíchejte zeleninu, aby se zajičilo rovnoměrné vaření, asi 2 minuty.

8. Ochuťte solí a pepřem: Ochutnejte a případně přidejte sůl a pepř dle chuti.

9. Dokončení a podání: Odeberte z ohně a na ozdobu pokrmu posypte nakrájenou jarní cibulkou a sezamovými semínky, pokud používáte.

Podávejte tuto nejlepší sladko-kyselou zeleninovou směs na pánvi ihned s uvařenou rýží nebo nudlemi pro kompletní jídlo. Užijte si tento živý a chutný pokrm, který je nejen lahodný, ale také plný zdravé zeleniny.

The source of the article is from the blog reporterosdelsur.com.mx