Něžný perníkový dort s polevou a osvěžujícím citronovým sirupem

2024-07-22
Luscious Glazed Gingerbread Cake with Zesty Lemon Drizzle

Lískový zábalový perníkový dort s osvěžujícím citrónovým polevou

Tento lahodný lískový zábalový perníkový dort s osvěžujícím citrónovým posypem je rozkošným pohoštěním, které kombinuje bohaté, teplé příchutě perníku s jasným, kyselým citrónovým polevem. Skvělý pro sváteční setkání nebo jakoukoliv příležitost, kde chcete dezert, který je zároveň pohodlný a osvěžující. Tento vlhký a chutný dort jistě ohromí vaši rodinu a přátele.

Ingredience:

Na perníkový dort:
– 2 ½ šálky hladké mouky
– 1 ½ lžičky jedlé sody
– 1 lžička mleté skořice
– 1 lžička mletého zázvoru
– ½ lžičky mletých hřebíčků
– ½ lžičky soli
– 1 šálek nesoleného másla, změklého
– 1 šálek krupicového cukru
– 1 šálek melasy
– 2 velká vejce
– 1 šálek horké vody

Na citrónovou polevu:
– 1 šálek moučkového cukru
– 2 lžíce čerstvé citrónové šťávy
– 1 lžička citrónové kůry

Postup:

1. Předehřejte troubu
Předehřejte troubu na 175°C. Vymažte a vysypte moukou dortovou formu o rozměru 23×33 cm.

2. Smíchejte suché ingredience
V míse smíchejte mouku, jedlou sodu, skořici, zázvor, hřebíček a sůl. Odložte stranou.

3. Vysmíchejte máslo a cukr
V další misce s elektrickým šlehačem ušlehejte máslo a krupicový cukr do světlé pěny. Přidejte melasu a dobře promíchejte.

4. Přidejte vejce
Jeden po druhém přidejte vejce a po každém důkladně rozmíchejte.

5. Smíchejte ingredience
Postupně přidejte střídavě suché ingredience a horkou vodu, začněte a skončete suchými ingrediencemi. Smíchejte až do spojení.

6. Pečte dort
Těsto nalijte do připravené formy. Pečte v předehřáté troubě po dobu 35-40 minut nebo dokud špejlí vložená do středu dortu nevyjde suchá. Vyndejte z trouby a nechte vychladnout v misce na mřížce.

7. Připravte citrónovou polevu
V malé misce smíchejte moučkový cukr, citrónovou šťávu a citrónovou kůru, dokud nebudete mít hladkou směs.

8. Polejte vychladlý koláč citrónovou polevou
Jakmile je koláč úplně vychladlý, polejte ho citrónovou polevou. Nechte ztuhnout a pak podávejte.

9. Podávejte a pochutnejte si
Nakrájejte koláč na čtverce a podávejte. Užijte si chutné spojení teplých koření a osvěžujícího citrónu!

Super Moist And Velvety Lemon Loaf Cake

Karol Smith

Karol Smith je zkušená autorka a myšlenková leaderka v oblastech nových technologií a fintech. S titulem z obchodní administrativy na Univerzitě Colorada kombinuje solidní akademický základ s praktickými zkušenostmi v technologickém průmyslu. Pracovala ve společnosti Merck & Co., kde se zaměřovala na strategie digitálních inovací, a získala cenné poznatky o průsečíku technologií a financí. Její vášeň pro zkoumání špičkových trendů pohání její psaní, umožňující jí rozklíčovat složitá témata pro široké publikum. Karoliny články byly zveřejněny v prominentních publikacích, kde sdílí své odborné znalosti a podporuje diskuze o budoucnosti fintechu. S bystrým okem pro detail a odhodláním k jasnosti pokračuje v přispívání k vyvíjejícímu se prostředí technologií.

Don't Miss

Hearty Italian Beef and Lentil Stew: A Nourishing Meal for All Seasons

Srdnatá italská hovězí a čočková polévka: Výživné jídlo pro všechny roční období

Šťavnatý italský hovězí guláš se čočkou: Výživné jídlo pro všechna
Perfectly Savory Pumpkin Korma with Fragrant Spices: A Comforting Fall Delight

Dokonalé slané dýňové kormy s voňavými kořením: Uklidňující podzimní delikatesa

Dokonalé slané dýňové korma s voňavými kořeními: Uklidňující podzimní potěšení