Neodolatelné bylinkově pečené kuře se zapečenou zeleninou
Toto bylinkově pečené kuře se zapečenou zeleninou je lahodné a syté jídlo. Kuře je marinováno směsí vonných bylinek a koření, což zajišťuje, že každý kousek je plný chuti. Doplněné směsí dokonale zapečené zeleniny, toto jídlo je nejen chutné, ale také výživné. Je ideální pro rodinnou večeři nebo jakoukoli zvláštní příležitost.
Ingredience###
Pro Kuře###
– 1 celé kuře (asi 4-5 liber)
– 3 lžíce olivového oleje
– 4 stroužky česneku, nasekané
– 1 polévková lžíce čerstvého rozmarýnu, nasekaného
– 1 polévková lžíce čerstvého tymiánu, nasekaného
– 1 polévková lžíce čerstvé petrželky, nasekané
– Sůl a pepř podle chuti
– 1 citron, nakrájený na čtvrtiny
– 1 střední cibule, nakrájená na čtvrtiny
Pro Zeleninu###
– 4 velké mrkve, oloupané a nakrájené na větší kousky
– 4 střední brambory, nakrájené na čtvrtky
– 1 velká červená paprika, nakrájená na kousky
– 1 velká žlutá paprika, nakrájená na kousky
– 2 lžíce olivového oleje
– 1 lžička sušeného oregána
– Sůl a pepř podle chuti
Postup###
Pro Kuře###
1. Předehřejte troubu na 425 °F (220 °C).
2. V malé misce smíchejte olivový olej, nasekaný česnek, rozmarýn, tymián, petržel, sůl a pepř.
3. Bylinkovou směs natřete po celém kuřeti, zajistěte, aby bylo rovnoměrně obalené.
4. Kuře naplňte citronovými a cibulovými čtvrtinami.
5. Položte kuře do velké pekáče, prsíčkem nahoru.
Pro Zeleninu###
1. Ve velké misce smíchejte mrkev, brambory, červenou papriku a žlutou papriku.
2. Zeleninu pokapejte olivovým olejem a posypejte oregánem, solí a pepřem. Promíchejte, aby bylo vše rovnoměrně obalené.
3. Zeleninu rozložte kolem kuřete v pekáči.
Pečení###
1. Pečte kuře a zeleninu v předehřáté troubě asi 1 hodinu a 30 minut, nebo dokud kuře nedosáhne vnitřní teploty 165 °F (74 °C).
2. Kuře každých 30 minut přelévejte šťávami z pekáče.
3. Po upečení vyjměte kuře z trouby a nechte ho odpočívat 10 minut před krájením.
4. Podávejte bylinkově pečené kuře s dokonale zapečenou zeleninou.
Užijte si toto chutné a pohodové jídlo se svými blízkými!