Nepřekonatelné bylinkami pečené kuře s pečenou zeleninou

2024-08-11
Irresistible Herb-Roasted Chicken with Roasted Vegetables

Neodolatelné bylinkově pečené kuře se zapečenou zeleninou

Toto bylinkově pečené kuře se zapečenou zeleninou je lahodné a syté jídlo. Kuře je marinováno směsí vonných bylinek a koření, což zajišťuje, že každý kousek je plný chuti. Doplněné směsí dokonale zapečené zeleniny, toto jídlo je nejen chutné, ale také výživné. Je ideální pro rodinnou večeři nebo jakoukoli zvláštní příležitost.

Ingredience###

Pro Kuře###
– 1 celé kuře (asi 4-5 liber)
– 3 lžíce olivového oleje
– 4 stroužky česneku, nasekané
– 1 polévková lžíce čerstvého rozmarýnu, nasekaného
– 1 polévková lžíce čerstvého tymiánu, nasekaného
– 1 polévková lžíce čerstvé petrželky, nasekané
– Sůl a pepř podle chuti
– 1 citron, nakrájený na čtvrtiny
– 1 střední cibule, nakrájená na čtvrtiny

Pro Zeleninu###
– 4 velké mrkve, oloupané a nakrájené na větší kousky
– 4 střední brambory, nakrájené na čtvrtky
– 1 velká červená paprika, nakrájená na kousky
– 1 velká žlutá paprika, nakrájená na kousky
– 2 lžíce olivového oleje
– 1 lžička sušeného oregána
– Sůl a pepř podle chuti

Postup###

Pro Kuře###
1. Předehřejte troubu na 425 °F (220 °C).
2. V malé misce smíchejte olivový olej, nasekaný česnek, rozmarýn, tymián, petržel, sůl a pepř.
3. Bylinkovou směs natřete po celém kuřeti, zajistěte, aby bylo rovnoměrně obalené.
4. Kuře naplňte citronovými a cibulovými čtvrtinami.
5. Položte kuře do velké pekáče, prsíčkem nahoru.

Pro Zeleninu###
1. Ve velké misce smíchejte mrkev, brambory, červenou papriku a žlutou papriku.
2. Zeleninu pokapejte olivovým olejem a posypejte oregánem, solí a pepřem. Promíchejte, aby bylo vše rovnoměrně obalené.
3. Zeleninu rozložte kolem kuřete v pekáči.

Pečení###
1. Pečte kuře a zeleninu v předehřáté troubě asi 1 hodinu a 30 minut, nebo dokud kuře nedosáhne vnitřní teploty 165 °F (74 °C).
2. Kuře každých 30 minut přelévejte šťávami z pekáče.
3. Po upečení vyjměte kuře z trouby a nechte ho odpočívat 10 minut před krájením.
4. Podávejte bylinkově pečené kuře s dokonale zapečenou zeleninou.

Užijte si toto chutné a pohodové jídlo se svými blízkými!

John Washington

John Washington je vynikající autor a myslitel v oblastech nových technologií a fintech. Drží titul magistra v oboru řízení informačních technologií z prestižní Claremont Graduate University, kde si vybudoval odborné znalosti na pomezí financí a technologií. S více než desetiletou zkušeností ve finančním sektoru pracoval John jako seniorní analytik ve společnosti Solstice Financial, kde se zaměřoval na inovativní fintech řešení a strategie digitální transformace. Jeho pronikavé články a výzkumy byly zveřejněny v předních odvětvových publikacích, což z něj učinilo žádaného řečníka na konferencích po celém světě. Johnova angažovanost v objevování budoucnosti financí a technologií z něj činí klíčového přispěvatele k vyvíjejícímu se narativu v této dynamické oblasti.

Don't Miss

Classic Jambalaya with Chicken and Smoked Sausage

Klasická jambalaya s kuřecím masem a uzenou klobásou

Klasické jambalaya s kuřecím masem a klobásou Jambalaya je základní
Juicy Veal Ragout with Fresh Vegetables

Šťavnaté telecí ragú s čerstvou zeleninou

Šťavnatý Vejčitý Ragú s čerstvou zeleninou Samozřejmě, zde je recept