Nepřekonatelná krevetová pasta s máslem a česnekem a bylinkami z zahrady

2024-07-17
Irresistible Garlic Butter Shrimp Pasta with Garden Fresh Herbs

Neodolatelná krevetová těstovinová směs s čerstvými bylinkami zahrady

Tato lahodná krevetová těstovinová směs s čerstvými bylinkami zahrady je jídlo s restaurační kvalitou, které můžete snadno připravit doma. Obsahuje šťavnaté krevety vařené v bohaté nálevu z másla a česneku, podávané na al dente těstovinách a ozdobené čerstvými bylinkami zahrady, jako je petržel a bazalka. Toto jídlo je ideální pro rychlou večeři během pracovního týdne nebo na speciální příležitost a připravíte ho během pouhých 30 minut.

Suroviny:
– 225 g linguine nebo špagety
– 450 g velkých krevet, oloupaných a zbavených střeviček
– 3 lžíce nesoleného másla
– 3 lžíce olivového oleje
– 6 stroužků česneku, nasekaných
– 1/4 lžičky strouhaného červeného pepře (volitelné)
– Sůl a čerstvě mletý černý pepř podle chuti
– 1/4 šálku suchého bílého vína nebo kuřecího vývaru
– Kůra a šťáva z 1 citronu
– 1/4 šálku čerstvě nastrouhaného parmazánu
– 1/4 šálku nasekané petržele
– 2 lžíce nasekané bazalky
– Citronové části na podávání

Postup:

1. Připravte Těstoviny:
– Přiveďte do varu velký hrnec osolené vody. Přidejte linguni nebo špagety a vařte podle pokynů na obalu, dokud nejsou al dente. Odstrojte těstoviny, přičemž si nechte zhruba 1/2 šálku vody, ve které se vařily těstoviny. Dejte stranou.

2. Připravte Krevety v Česnekovém Másle:
– Zatímco se vaří těstoviny, rozpalte 2 lžíce másla a 2 lžíce olivového oleje na velké pánvi na středně silném ohni.
– Přidejte nasekaný česnek a vařte asi 1 minutu, dokud se nezačne vonět a lehce nezezlá. Dávejte pozor, abyste česnek nepřipálili.
– Přidejte krevety na pánev do rovnoměrné vrstvy. Ochutnejte solí, pepřem a strouhaným červeným pepřem (pokud používáte). Vařte krevety 2-3 minuty na každé straně nebo dokud nejsou růžové a průsvitné.
– Krevety odeberte z pánve a dejte stranou.

3. Připravte Omáčku:
– Na stejné pánvi přidejte zbývající 1 lžíci másla a 1 lžíci olivového oleje. Přidejte citronovou kůru a šťávu a vařte asi 1 minutu.
– Přilijte bílé víno (nebo kuřecí vývar) a přiveďte k varu. Vařte 2-3 minuty, aby se tekutina trochu zredukovala.

4. Spojte a Podávejte:
– Vraťte krevety zpět na pánev a promíchejte je omáčkou. Přidejte vařené těstoviny na pánev spolu s rezervovanou vodou z vaření těstovin a všechno společně promíchejte.
– Odstavte pánev z ohně a vmíchejte do ní právě nastrouhaný parmazán.
– Posypte nad něj nasekanou petrželkou a bazalkou a jemně promíchejte.

5. Ozdobte a Podávejte:
– Rozdělte Krevetovou Těstovinovou Směs mezi talíře. Ozdobte navrch dalším parmazánem a čerstvými bylinkami a podávejte společně s citrónovými klinčky.

Užijte si toto lahodné a aromatické jídlo, které vám přinese svěžest bylinek zahrady a slanou bohatost krevet v česnekovém másle na váš talíř!

Joe Roshkovsky

Joe Roshkovsky je zkušený autor a myšlenkový lídr v oblastech nových technologií a fintech. Má titul bakaláře v oboru ekonomie z prestižní University of Michigan, kde absolvoval s vyznamenáním. S více než desetiletou zkušeností v technologickém sektoru začal Joe svou kariéru v Nexon Innovations, přední firmě v oblasti finančních technologických řešení. Tam zdokonalil své odborné znalosti v oblasti digitálních financí, datové analýzy a vývoje produktů. Joeovo pronikavé psaní odráží jeho odhodlání zkoumat průnik financí a technologií a nabízí čtenářům cenné postřehy do rychle se vyvíjejícího prostředí. Jeho práce byla zveřejněna v řadě průmyslových publikací, což ho ustanovilo jako důvěryhodný hlas v diskurzu fintechu. Když nepisuje, Joe rád mentoruje ambiciózní profesionály v technologickém oboru a přispívá do diskusí o etickém využívání technologií.

Don't Miss

Herb-Infused Lemon Garlic Shrimp Risotto

Bylinkově kořeněný krevetový rizoto s citrónovým česnekem

Bylinkový rizoto s krevetami, citronem a česnekem Toto lahodné bylinkové
Classic French Provençal Chicken with Herbes de Provence and Fresh Vegetables

Klasické francouzské provensálské kuře s bylinkami z Provence a čerstvou zeleninou

Klasické francouzské provenčálské kuře s bylinkami z Provence a čerstvou