Nepřehlédnutelná česneková focaccia: Šťavnatý italský chléb s vůní česneku

2024-10-18
Irresistible Garlic Focaccia: A Fluffy Italian Bread Infused with Fragrant Garlic

# Neodolatelná česneková focaccia: Nadýchaný italský chléb s vonným česnekem

Popis

Česneková focaccia je lahodný italský chléb známý svou měkkou, vzdušnou strukturou a silnou vůní česneku. Tento pečený chléb je skvělý k podávání s polévkami, saláty nebo prostě k samotné konzumaci. To, co dělá tuto focacciu výjimečnou, je infuze česneku, která každé sousto provoní robustním a proměnlivým chutí. Její zlatavá kůrčička posypaná mořskou solí a čerstvými bylinkami dodává dokonalý závěr tomuto lahodnému pokrmu.

Recept

Ingredience:
Na těsto:
– 2 1/4 šálky hladké mouky
– 1 balení (2 1/4 lžičky) sušeného droždí
– 1 šálek teplé vody (45°C)
– 1 lžička cukru
– 2 lžičky mořské soli
– 1/4 šálku olivového oleje

Na česnekovou infuzi:
– 4 stroužky česneku, nasekané
– 1/4 šálku olivového oleje
– 2 lžičky nasekaného čerstvého rozmarýnu
– 1 lžička nasekaného čerstvého tymiánu
– 2 lžičky mořských solných vloček nebo hrubé soli

Postup:

1. Příprava těsta:
1. V malé misce smíchejte teplou vodu a cukr. Na vodu nasypejte droždí a nechte ho 5-10 minut odpočívat, dokud nevykynou bublinky.
2. Ve velké míse smíchejte mouku a sůl. Vytvořte v misce důlek a přidejte kvasnicovou směs a olivový olej. Dobře promíchejte, dokud těsto nevznikne.
3. Přeneste těsto na pomoučený povrch a hněťte asi 8-10 minut, dokud těsto nebude hladké a pružné.
4. Vložte těsto do lehce olejované mísy, přikryjte vlhkým hadříkem a nechte ho v teplém místě kynout asi 1-1,5 hodiny, nebo dokud nezdvojnásobí svůj objem.

2. Příprava česnekové infuze:
1. Zatímco těsto kynete, ohřejte olivový olej v pánvi na středním ohni. Přidejte nasekaný česnek a restujte asi 1 minutu, dokud voní, ale není zhnědlý. Odstraňte z tepla a nechte trochu vychladnout.
2. Vmačkejte do česnekového oleje nastrouhaný rozmarýn a tymián.

3. Tvarování a pokládání těsta:
1. Předehřejte troubu na 200°C. Mírně vymažte plech na pečení nebo pizzový kámen.
2. Jakmile těsto vykynulo, propíchněte ho a přeneste na připravený plech. Rukama rozválejte těsto do velkého obdélníku nebo kruhu, asi 1/2 palce silného.
3. Prsty vytvořte důlky po celém povrchu těsta. Přelijte rovnoměrně česnekovou olejovou směsí a ujistěte se, že část česneku a bylinek je rovnoměrně rozložena.
4. Posypte mořskými solnými vločkami nebo hrubou solí.

4. Pečení:
1. Pečte focacciu v předehřáté troubě asi 20-25 minut, nebo dokud okraje nebudou zlatavě hnědé a vrchní část lehce zhnědne.
2. Vyjměte z trouby a nechte chvíli vychladnout na mřížce před krájením.

Podávání:
– Podávejte česnekovou focacciu teplou nebo v pokojové teplotě. Je skvělá samotná, nebo jako příloha k oblíbeným italským pokrmům.

Užijte si svoji Neodolatelnou česnekovou focacciu s její nádhernou aromatičností a bylinkovými chutěmi, ideální pro jakékoliv jídlo nebo příležitost!

Don't Miss

Spicy Sausage and Ginger Stir-Fry Extravaganza

Extravagantní smažený wok se pikantní klobásou a zázvorem

Ostře kořeněný párek a zázvorový wokový extravaganční mix Ponořte se
Hearty Cajun Jambalaya: A Flavorful Southern Classic with Shrimp, Chicken, and Sausage

Srdnatá kajunská jambalaya: Chutná jižní klasika s krevetami, kuřetem a klobásou

Srdnatá Cajun Jambalaya: Chutný jižní klasik s krevetami, kuřecím masem