Irresistible Garlic Focaccia: A Fluffy Italian Bread Infused with Fragrant Garlic

# Neodolatelná česneková focaccia: Nadýchaný italský chléb s vonným česnekem

### Popis

Česneková focaccia je lahodný italský chléb známý svou měkkou, vzdušnou strukturou a silnou vůní česneku. Tento pečený chléb je skvělý k podávání s polévkami, saláty nebo prostě k samotné konzumaci. To, co dělá tuto focacciu výjimečnou, je infuze česneku, která každé sousto provoní robustním a proměnlivým chutí. Její zlatavá kůrčička posypaná mořskou solí a čerstvými bylinkami dodává dokonalý závěr tomuto lahodnému pokrmu.

### Recept

**Ingredience:**
– **Na těsto:**
– 2 1/4 šálky hladké mouky
– 1 balení (2 1/4 lžičky) sušeného droždí
– 1 šálek teplé vody (45°C)
– 1 lžička cukru
– 2 lžičky mořské soli
– 1/4 šálku olivového oleje

– **Na česnekovou infuzi:**
– 4 stroužky česneku, nasekané
– 1/4 šálku olivového oleje
– 2 lžičky nasekaného čerstvého rozmarýnu
– 1 lžička nasekaného čerstvého tymiánu
– 2 lžičky mořských solných vloček nebo hrubé soli

**Postup:**

1. **Příprava těsta:**
1. V malé misce smíchejte teplou vodu a cukr. Na vodu nasypejte droždí a nechte ho 5-10 minut odpočívat, dokud nevykynou bublinky.
2. Ve velké míse smíchejte mouku a sůl. Vytvořte v misce důlek a přidejte kvasnicovou směs a olivový olej. Dobře promíchejte, dokud těsto nevznikne.
3. Přeneste těsto na pomoučený povrch a hněťte asi 8-10 minut, dokud těsto nebude hladké a pružné.
4. Vložte těsto do lehce olejované mísy, přikryjte vlhkým hadříkem a nechte ho v teplém místě kynout asi 1-1,5 hodiny, nebo dokud nezdvojnásobí svůj objem.

2. **Příprava česnekové infuze:**
1. Zatímco těsto kynete, ohřejte olivový olej v pánvi na středním ohni. Přidejte nasekaný česnek a restujte asi 1 minutu, dokud voní, ale není zhnědlý. Odstraňte z tepla a nechte trochu vychladnout.
2. Vmačkejte do česnekového oleje nastrouhaný rozmarýn a tymián.

3. **Tvarování a pokládání těsta:**
1. Předehřejte troubu na 200°C. Mírně vymažte plech na pečení nebo pizzový kámen.
2. Jakmile těsto vykynulo, propíchněte ho a přeneste na připravený plech. Rukama rozválejte těsto do velkého obdélníku nebo kruhu, asi 1/2 palce silného.
3. Prsty vytvořte důlky po celém povrchu těsta. Přelijte rovnoměrně česnekovou olejovou směsí a ujistěte se, že část česneku a bylinek je rovnoměrně rozložena.
4. Posypte mořskými solnými vločkami nebo hrubou solí.

4. **Pečení:**
1. Pečte focacciu v předehřáté troubě asi 20-25 minut, nebo dokud okraje nebudou zlatavě hnědé a vrchní část lehce zhnědne.
2. Vyjměte z trouby a nechte chvíli vychladnout na mřížce před krájením.

**Podávání:**
– Podávejte česnekovou focacciu teplou nebo v pokojové teplotě. Je skvělá samotná, nebo jako příloha k oblíbeným italským pokrmům.

Užijte si svoji Neodolatelnou česnekovou focacciu s její nádhernou aromatičností a bylinkovými chutěmi, ideální pro jakékoliv jídlo nebo příležitost!

The source of the article is from the blog procarsrl.com.ar

Web Story