Nebeský porchetta s bylinkovou krustou: lahodná pečená vepřová pochoutka

2024-07-01
Heavenly Herb-Crusted Porchetta: A Scrumptious Pork Roast Delight

Božsky bylinkami posypaná porchetta: lahodná vepřová pečeně

Porchetta je lahodná a chutná italská vepřová pečeně, která jistě okouzlí každého svou šťavnatou a aromatickou chutí. Toto jídlo je známé svým bylinkami posypaným exteriérem, který poskytuje skvělou kombinaci křupavé a měkké textury.

Suroviny:

  • 1 (4 až 5 librový) vepřový bůček s kůží
  • 2 libry vepřového párku, středně masitého
  • 6 stroužků česneku, nasekaného
  • 1/4 šálku čerstvého rozmarýnu, nasekaného
  • 1/4 šálku čerstvé šalvěje, nasekané
  • 1 lžíce kmínu, opékaného a namletého
  • 2 lžíce hrubé soli
  • 1 lžíce mletého pepře
  • 1 lžička strouhaného červeného pepře
  • Kůra z 1 citronu
  • Olivový olej, na poctivání

Postup:

  1. Zasekněte vepřový bůček: Položte vepřový bůček kůží dolů na prkénko. Použijte ostrý nůž a vyřízněte mělký řez podél jedné strany břišní části a otevřete ji, dokud nebude rovnoměrně plochá, zajistíte tak stejnou tloušťku po celé délce.
  2. Ochuťte vepřový bůček: Rozetřete nasekaný česnek, rozmarýn, šalvěj, mletý kmín, hrubou sůl, mletý pepř, strouhaný červený pepř a kůru z citronu rovnoměrně po vnitřním povrchu vepřového břišního masa.
  3. Zatáhněte a svážte porchettu: Položte vepřový párk do středu nakládaného vepřového břišního masa. Zmačkejte břicho kolem párku, aby vytvořilo pevný válec. Použijte šňůrku na maso, abyste maso těsně zavázali v rozestupech 1 palce (asi 2,5 cm).
  4. Provtírejte exteriér: Přejezte olejem z venku porchettu a hojně posypte další hrubou solí, aby pomohla kůži zezlátnout a ztvrdnout.
  5. Ohřejte troubu: Předehřejte troubu na 275°F (135°C).
  6. Pomalu pecičte porchettu: Dejte zavinutou a dochucenou porchettu na roštu uvnitř pekáče. Pečte v předehřáté troubě, dokud vnitřní teplota nepřečte 145°F (63°C), přibližně 2,5 až 3 hodiny.
  7. Zezlatěte kůži: Zvýšte teplotu trouby na 500°F (260°C) a pokračujte v pečení dalších 20-30 minut, nebo dokud nebude kůže křupavá a zlatohnědá.
  8. Nechejte odpočívat a nakrájejte: Vyjměte porchettu z trouby a nechejte ji odpočívat po dobu 20 minut před nakrájením. Tím pomůžete šťávám redistribuovat se po celém mase, což zajistí, že každý kousek bude šťavnatý a chutný.

Návrh na podávání:
Nařezejte porchettu na plátky o tloušťce 1 palce a podávejte s restovanou zeleninou nebo čerstvým salátem. Bylinkové chutě a křupavý exteriér dělají z tohoto jídla výborný středový kousek pro jakoukoliv zvláštní příležitost nebo rodinnou večeři. Dobrou chuť!

Don't Miss

Savory Garlic-Infused Italian Sausage and Spinach Pasta Delight

Lahodná italská klobása s česnekem a špenátem a špagety

Ochucená italská klobása s česnekem a špenátem v těstovinové pochoutce
Jollof Rice with Zesty Grilled Shrimp

Jollof rýže s pikantně grilovanými krevetami

Plná rýže Jollof s pikantně grilovanými krevetami Plná rýže Jollof