Nebeský kuřecí satay se šťavnatou arašídovou omáčkou.

2024-07-24
Heavenly Chicken Satay with Zesty Peanut Sauce

Nebezpečně dobrý kuřecí satay s pikantní arašídovou omáčkou

Kuřecí satay je oblíbené jídlo z jihovýchodní Asie, které spočívá v marinovaných, grilovaných kuřecích špízcích podávaných s bohatou, pikantní arašídovou omáčkou. Jedná se o dokonalou kombinaci slaných, sladkých a pikantních chutí, která z něj činí nezaměnitelný předkrm nebo hlavní chod.

Ingredience:

Na kuřecí satay:
– 1 libra kuřecích prsou nebo stehen bez kostí a kůže, nakrájených na tenké proužky
– 2 lžíce sójové omáčky
– 1 lžíce rybí omáčky
– 1 lžíce hnědého cukru
– 1 lžíce čerstvé limetkové šťávy
– 1 lžička mleté kurkumy
– 1 lžička mletého koriandru
– 1 lžička mletého kmínu
– 2 stroužky česneku, nasekané
– 1 lžíce rostlinného oleje
– Dřevěné špejle, namočené ve vodě po dobu 30 minut

Na arašídovou omáčku:
– 1/2 šálku hladkého arašídového másla
– 1/4 šálku sójové omáčky
– 1/4 šálku kokosového mléka
– 1 lžíce hnědého cukru
– 1 lžíce čerstvé limetkové šťávy
– 1 lžíce srirachy nebo jiné ostřejší omáčky (dle chuti)
– 1 lžička nastrouhaného zázvoru
– 2 stroužky česneku, nasekané
– Voda, podle potřeby k zředění omáčky

Postup:

1. Příprava marinády:
V misce smíchejte sójovou omáčku, rybí omáčku, hnědý cukr, limetkovou šťávu, kurkumu, koriandr, kmín, česnek a rostlinný olej. Dobře promíchejte.

2. Marinování kuřete:
Přidejte kuřecí proužky do marinády, aby byly dobře obalené. Zakryjte a vložte do lednice minimálně na 1 hodinu, nebo přes noc pro intenzivnější chuť.

3. Příprava arašídové omáčky:
Ve středně velké míse smíchejte arašídové máslo, sójovou omáčku, kokosové mléko, hnědý cukr, limetkovou šťávu, srirachu, zázvor a česnek. Míchejte dohladka. Pokud je omáčka příliš hustá, zřeďte ji vodou, postupně přidávejte lžíci po lžíci, dokud nedosáhnete požadované konzistence.

4. Předehřejte gril:
Rozehřejte gril nebo grilovací pánev na středně vysokou teplotu. Lehce potřete mřížku olejem, aby se jídlo nelepilo.

5. Sestavení špejlí:
Navlékněte marinované kuřecí proužky na namočené dřevěné špejle.

6. Grilování kuřete:
Grilujte špejle s kuřetem asi 3-4 minuty z každé strany, dokud nebude uvařené a mírně zezlátnuté.

7. Podávání:
Sundejte kuřecí satay z grilu a podávejte teplé, s pikantní arašídovou omáčkou. Ozdobte nasekanou koriandrovou nati a plátky limetky dle potřeby.

Užijte si neodolatelné chutě tohoto nebezpečně dobrého kuřecího satay s pikantní arašídovou omáčkou, jídlo, které se jistě stane oblíbeným ve vaší kuchyni!

CHICKEN SATAY WITH PEANUT SAUCE B/C WE JUST GOT BACK FROM SINGAPORE! | SAM THE COOKING GUY

Karol Smith

Karol Smith je zkušená autorka a myšlenková leaderka v oblastech nových technologií a fintech. S titulem z obchodní administrativy na Univerzitě Colorada kombinuje solidní akademický základ s praktickými zkušenostmi v technologickém průmyslu. Pracovala ve společnosti Merck & Co., kde se zaměřovala na strategie digitálních inovací, a získala cenné poznatky o průsečíku technologií a financí. Její vášeň pro zkoumání špičkových trendů pohání její psaní, umožňující jí rozklíčovat složitá témata pro široké publikum. Karoliny články byly zveřejněny v prominentních publikacích, kde sdílí své odborné znalosti a podporuje diskuze o budoucnosti fintechu. S bystrým okem pro detail a odhodláním k jasnosti pokračuje v přispívání k vyvíjejícímu se prostředí technologií.

Don't Miss

Traditional Homemade Meatloaf with Herb Marinade and Tangy Tomato Glaze

Tradiční domácí masový dort s bylinkovou marinádou a pikantní rajčatovou polevou

Tradiční domácí mletý koláč s bylinkovou marinádou a pikantní rajčatovou
Quixote’s Exquisite Quinoa Salad: A Symphony of Flavors for the Healthy Gourmet

Quixotova vybraná quinoa salát: Symfonie chutí pro zdravého gurmána

Quixoteova lahodná quinoa salát: Symfonie chutí pro zdravý gurmán Zlepšete