Heavenly Creamy Avocado Enchiladas Perfect for Any Occasion

Božsky krémové avokádové enchilády perfektní na každou příležitost

Chcete své chuťové buňky potěšit bohatým krémovým náplní zabalena v měkkých tortilách, tyto nebezpečně sýrové avokádové enchilády jistě stanou oblíbenými v rodině. Kombinace hladké, máslovité textury avokáda s vánočním nádechem enchilád slibuje rozkošné jedlé zážitky, které jsou zároveň pohodlné a výživné.

Ingredience:
– 2 zralá avokáda
– 1 malá cibule, nasekaná na jemno
– 1 šálek nastrouhaného sýra (cheddar nebo Monterey Jack)
– 1 šálek čerstvé špenátu, nasekaného
– 1 stroužek česneku, prolisovaný
– 1 limetka, vymačkaná
– 8 malých tortil
– 1 šálek enchiládové omáčky
– Sůl a pepř dle chuti
– Zakysaná smetana a nadrobno nasekaný koriandr na ozdobu

Postup:

1. Předehřejte troubu: Předehřejte troubu na 190°C.

2. Připravte avokádovou náplň:
– Avokáda nakrájejte na polovinu, vyndejte pecku a dužinu vydlabejte do misky.
– Rozmáčkněte avokádo s limetkovou šťávou, solí a pepřem podle chuti.
– V jiné pánvi orestujte nasekanou cibuli a prolisovaný česnek do měkka a aromatického. Přidejte nastrouhaný špenát a obraženou smažte.
– Smíchejte orestovanou cibuli, česnek a špenát s rozmáčknutým avokádem a polovinou nastrouhaného sýra.

3. Sestavte enchilády:
– Položte tortilu a lžící nanesete bohaté množství avokádové směsi na střed.
– Složte tortilu pevně a položte do pekáče se švem dolů. Opakujte s ostatními tortilami a náplní.

4. Přidejte enchiládovou omáčku:
– Enchiládovou omáčku nalijte rovnoměrně přes složené tortily.
– Posypejte zbývajícím sýrem nahoře.

5. Pečte:
– Pečící mísu přikryjte a pečte v předehřáté troubě asi 20 minut.
– Odstraňte fólii a pečte dalších 10 minut, nebo dokud sýr neroztaje a nezačne bublat.

6. Ozdobte a podávejte:
– Jakmile jsou enchilády upečené, vyndejte je z trouby a nechte je trochu vychladnout.
– Ozdobte lžící zakysané smetany a nakrájeným koriandrem.

Podávejte tyto sýrové avokádové enchilády teplé a užijte si jídlo, které je krémové, chutné a naprosto uspokojivé!

The source of the article is from the blog meltyfan.es