Heavenly Herb and Vegetable Quiche: A Savory Delight That’s Perfect for Any Meal

Nebeský bylinkový a zeleninový koláč: Slaná lahůdka, která je skvělá kdykoliv

Tento lahodný koláč kombinuje slané chutě čerstvých bylinek a něžné zeleniny, vše zabaleno do křehké domácí kůrčičky. Je to univerzální pokrm, který se hodí skvěle na snídani, bruch, oběd nebo dokonce i večeři. Plný výživných ingrediencí, tento koláč je nejen chutný, ale i vizuálně atraktivní. Ponořme se do přípravy tohoto nebeského bylinkového a zeleninového koláče.

Ingredience:

Na kůrčičku:

  • 1 1/4 šálku hladké mouky
  • 1/2 lžičky soli
  • 1/2 šálku studeného másla bez soli, nakrájeného na kousky
  • 3-4 lžíce ledové vody

Na náplň:

  • 1 lžíce olivového oleje
  • 1 malá cibule, jemně nasekaná
  • 1 paprika, na kostičky (libovolné barvy)
  • 1 malá cuketa, nakrájená na plátky
  • 1 šálek dětské špenátu, nasekaného
  • 3 velká vejce
  • 1 šálek smetany nebo tučného krému
  • 1/2 šálku nastrouhaného sýra (např. Gruyère, Cheddar nebo směs)
  • 1/4 šálku čerstvých bylinek (jako je petržel, bazalka nebo tymián), nasekaných
  • Sůl a pepř podle chuti

Postup:

1. Příprava kůrčičky:

  1. V míchací míse smíchejte mouku a sůl.
  2. Přidejte studené kostky másla a pomocí hnětítka nebo prstů začněte začleňovat máslo do mouky, dokud směs nepřipomíná hrubé drobky.
  3. <li(Postupně přilijte ledovou vodu po jedné lžíci, dokud těsto začne držet pohromadě. Nedrmte těsto příliš.

  4. Těsto vytvarujte do disku, zabalte do potravinové folie a vložte do lednice minimálně na 30 minut.

2. Předehřátí trouby:

  1. Předehřejte troubu na 375°F (190°C).

3. Vyválení těsta:

  1. Na lehce pomoučeném povrchu vyválejte vychlazené těsto do kruhu asi 12 palců v průměru.
  2. Jemně přeneste těsto do 9palcové formy na koláč, přitlačte ho na dno a strany. Ořízněte přebytečné těsto visící přes okrajů.

4. Příprava náplně:

  1. V velké pánvi rozehřejte olivový olej na středním ohni.
  2. Přidejte cibuli a papriku a restujte, dokud nezměknou, asi 5 minut.
  3. Přidejte cuketu a vařte další 2-3 minuty, dokud není mírně měkká.
  4. Vmíchejte nasekaný špenát a restujte, dokud zvadne. Odstavte a nechte trochu vychladnout.

5. Sestavení koláče:

  1. V míchací misce rozšlehejte vejce, smetanu (nebo tučný krém), nastrouhaný sýr, nasekané bylinky, sůl a pepř.
  2. Vmíchejte uvařenou zeleninu.
  3. Zalijte směs do připraveného koláčového těsta.

6. Pečení:

  1. Koláč pečte v předehřáté troubě po dobu 35-40 minut, nebo dokud náplň není zpevněná a povrch zlatavý.
  2. Nechejte koláč chvilku vychladnout před krájením.

7. Podávání:

  1. Podávejte teplý nebo v pokojové teplotě. Dodejte jednoduchý vedlejší salát pro kompletní jídlo.

Užijte si svůj nebeský bylinkový a zeleninový koláč, opravdu univerzální a lahodný pokrm, který jistě potěší každý jazyk!

The source of the article is from the blog maestropasta.cz