Heavenly Zhough-Infused Yogurt Chicken

Božské jogurtové kuře s omáčkou Zhough

Božské jogurtové kuře s omáčkou Zhough je chutný pokrm inspirovaný Blízkým východem, který kombinuje něžné kuřecí maso se pikantní a aromatickou omáčkou zhough a krémovou marinádou z jogurtu. Tento pikantní, živý recept je plný exotických koření a citrusových chutí, což ho činí perfektní volbou pro jakoukoli speciální událost nebo lahodnou večeři během pracovního týdne.

Suroviny:

Na marinádu kuřete:
– 4 kousky kuřecích prsou bez kůže a kostí
– 1 hrnek řeckého jogurtu
– 2 stroužky česneku, nasekané
– 1 lžíce citronové šťávy
– 1 lžička mletého kmínu
– 1 lžička mletého koriandru
– 1/2 lžičky mleté kurkumy
– Sůl a pepř podle chuti

Na omáčku Zhough:
– 1 hrnek nasekaného čerstvého koriandru
– 1 hrnek nasekané čerstvé petržele
– 2 jalapeňské papričky, zbavené semínek a nasekané
– 4 stroužky česneku, nasekané
– 1 lžička mletého kmínu
– 1 lžička mletého koriandru
– 1/2 lžičky mletého kardamomu
– 1/4 lžičky mletých hřebíčků
– 1 lžička soli
– 1/4 hrnku olivového oleje
– 1 lžíce citronové šťávy

Postup:

1. Namarinování kuřete:
– Ve velké míse smíchejte řecký jogurt, nasekaný česnek, citronovou šťávu, mletý kmín, mletý koriandr, mletou kurkumu, sůl a pepř. Dobře promíchejte.
– Přidejte kousky kuřecího masa do mísy a ujistěte se, že jsou plně pokryté marinádou.
– Přikryjte mísu a nechte v lednici minimálně 2 hodiny, ideálně přes noc pro nejlepší výsledky.

2. Příprava omáčky Zhough:
– V mixéru smíchejte čerstvý koriandr, čerstvou petržel, jalapeňské papričky, nasekaný česnek, mletý kmín, mletý koriandr, mletý kardamom, mleté hřebíčky a sůl.
– Mixujte, dokud není směs jemně nasekaná.
– Při provozu mixéru postupně přilévejte olivový olej a citronovou šťávu, dokud není omáčka dobře promíchaná a hladká. Ochutnejte a podle chuti přidejte sůl a pepř. Odložte stranou.

3. Pečení kuřete:
– Předehřejte gril na středně vysokou teplotu.
– Vyjměte kuře z marinády a nechte odkapat přebytečnou tekutinu.
– Grilujte kuřecí prsa 6-8 minut na každé straně nebo dokud nejsou zcela uvařené a vnitřní teplota nedosáhne 75°C.

4. Sestavení pokrmu:
– Přendejte uvařená kuřecí prsa na servírovací talíř.
– Štědře pokapejte připravenou omáčkou Zhough.
– Podávejte s přílohou rýže, kuskusu nebo čerstvým salátem. Dobrou chuť k božskému jogurtovému kuřeti s omáčkou Zhough!

Tip od odborníka: Tento pokrm skvěle ladí s chlazeným sklenicí bílého vína nebo osvěžující mátovou limonádou.

The source of the article is from the blog aovotice.cz