Nebeské kuře BBQ s medově-srirachovou omáčkou a exotickým kajenským ječmenem.

2024-07-09
Heavenly BBQ Honey Sriracha Chicken with Exotic Cajun Barley

Nebeští BBQ Medoví Srirachoví Kuřecí s Exotickou Kajunskou Čočkou

Tento pokrm kombinuje sladké a pikantní chutě medu a Srirachy s něžným kuřetem, vytvářející dokonalou harmonii v každém soustu. Exotická čočka, protkaná kajunskými kořením, přidává lákavě odvážnou a oříškovou složku, čímž se jedná o jedinečné a nezapomenutelné jídlo.

Ingredience

# Pro Kuře:
– 4 kuřecí prsa
– 1/4 šálku medu
– 2 lžíce omáčky Sriracha
– 2 lžíce sojové omáčky
– 1 lžíce olivového oleje
– 1 stroužek česneku, nasekaný
– 1 lžička kouřené papriky
– Sůl a pepř podle chuti

# Pro Čočku:
– 1 šálek perlové čočky
– 1 lžíce olivového oleje
– 1 malá cibule, jemně nasekaná
– 1 červená paprika, nakrájená na kousky
– 1 cibulový stvol, nakrájený na kostičky
– 2 stroužky česneku, nasekané
– 2 šálky zeleninového vývaru
– 1 lžička kajunského koření
– Sůl a pepř podle chuti
– Čerstvě nasekaná petržel na ozdobu

Postup

# Příprava Kuřete:
1. V misce smíchejte med, Srirachu, sojovou omáčku, olivový olej, česnek a kouřenou papriku. Šlehejte, dokud nebudou dobře propojeny.
2. Položte kuřecí prsa do velké potravinové tašky nebo mělké mísy. Nalijte marinádu přes kuře. Uzavřete tašku (nebo přiklopte mísu) a nechte marinovat v lednici alespoň 30 minut nebo až 4 hodiny pro intenzivnější chuť.
3. Předehřejte gril nebo troubu na 190°C.
4. Vyklopte kuře z marinády, setřepte přebytečnou. Osolte a opepřete.
5. Grilujte nebo pečte kuře 20-25 minut, nebo dokud není propečené a vnitřní teplota nedosáhne 74°C. Otočte kuře na druhou stranu uprostřed pečení pro rovnoměrnou úpravu.
6. Nechte kuře pár minut odpočinout před krájením.

# Příprava Čočky:
1. Opláchněte perlovou čočku pod studenou vodou.
2. Ve velkém hrnci zahřejte olivový olej na středním ohni. Přidejte cibuli a vařte, dokud nezměkne, přibližně 3 minuty.
3. Přidejte červenou papriku, cibulový stvol a česnek; vařte dalších 3-4 minuty, než zelenina změkne.
4. Přidejte perlovou čočku a vařte 1-2 minuty, aby se lehce zatáhla.
5. Přilijte zeleninový vývar a kajunské koření. Přiveďte směs k varu, snižte teplotu na minimum, přiklopte a vařte 30-40 minut, dokud čočka nebude měkká a tekutina absorbována.
6. Dochutíme solí a pepřem podle chuti.

Podávání:
1. Na každý talíř dejte porci kajunské čočky.
2. Položte na ni plátky BBQ Medového Sriracha Kuřete.
3. Ozdobte čerstvě nasekanou petrželí.
4. Podávejte ihned a pochutnejte si!

Toto Nebeští BBQ Medové Sriracha Kuře s Exotickou Kajunskou Čočkou určitě způsobí ohlas při vašem příštím večeři!

Don't Miss

Authentic French Quiche Lorraine: A Savory Delight

Autentická francouzská Quiche Lorraine: Ochucená lahůdka

Autentická francouzská Quiche Lorraine: Slaný požitek Quiche Lorraine je klasické
Chicken Dijon Tenderloins with Tangy Herb Dressing

Kuřecí plátky Dijon se šťavnatým bylinkovým dresinkem

Kuřecí plátky Dijon s pikantní bylinkovou omáčkou Tento lahodný a