Pusinčí borůvkové muffiny: Šťavnaté borůvky v každém soustu
Pusinčí borůvkové muffiny jsou dokonalým snídaněmi či odpoledním občerstvením. Tyto muffiny jsou lehké, nadýchané a plné šťavnatých borůvek, čímž vytváří lahodný a uspokojivý pamlsek, který vás nutí chutnat víc. S náznakem vanilky a trochou cukru navrchu jsou tyto muffiny neodolatelné a jistě potěší jak děti, tak dospělé.
Ingredience:
- 2 šálky hladké mouky
- 1/2 šálku krystalového cukru
- 1/2 šálku nesoleného másla, rozpuštěného
- 1/2 šálku mléka
- 1/2 lžičky soli
- 1 polévková lžíce prášku do pečiva
- 2 velká vejce
- 1 lžička vanilkového extraktu
- 1 1/2 šálku čerstvých nebo zmražených borůvek
- 1 polévková lžíce hladké mouky (na obalení borůvek)
- Hrubý cukr na posypání (volitelné)
Postup:
- Předehřejte troubu na 190°C a vložte do ní formu na muffiny vyloženou papírovými formičkami nebo jemně ji vymažte.
- V velké misce smíchejte mouku, cukr, sůl a prášek do pečiva dokud se všechno nespojí.
- V samostatné misce šlehejte dohromady rozpuštěné máslo, mléko, vejce a vanilkový extrakt dokud nebude hladké.
- Vlijte mokré ingredience do suchých a míchejte dokud se právě spojí. Nepřemíchejte zbytečně.
- V malé misce promíchejte borůvky s 1 lžící mouky, aby neklesly na dno muffinu.
- Těsto rozdělte rovnoměrně do připravených formiček na muffiny, naplňujte každou asi z 2/3.
- Podle chuti posypte hory hrubým cukrem pro sladký, křupavý povrch.
- Pécte v předehřáté troubě 20-25 minut, nebo dokud vložený špejle do muffinu nevyjde čistý.
- Nechejte muffiny vychladnout v formě 5 minut a poté je přeneste na mřížku, kde nechejte úplně vychladnout.
<liJemně zamíchejte borůvky do těsta.
Užijte si tyto pusinčí borůvkové muffiny s šálkem kávy nebo čaje, nebo je zabalte do vaší obědové krabičky pro lahodný pamlsek na cestu!