Delightful High Protein Spinach and Goat Cheese Frittata

Nádherná vysokobílkovinná špenátová a kozí sýrová frittata

Tato lahodná frittata je vysokobílkovinný, živiny nabitý pokrm s čerstvým špenátem a krémovým kozím sýrem. Skvělý na sytou snídani nebo lehkou večeři, tento pokrm kombinuje bohatost vajec s zemitostí špenátu a kozí sýr dodává pikantní chuť. Jednoduchý a elegantní, jistě potěší všechny!

Suroviny:
– 8 velkých vajec
– 1 hrnek čerstvého špenátu, nakrájený
– 1/2 hrnku kozího sýra, nasekaného
– 1/2 hrnku mléka (volitelně pro krémovější texturu)
– 1 malá cibule, jemně nasekaná
– 2 stroužky česneku, nasekané
– 2 lžíce olivového oleje
– Sůl a pepř podle chuti

Postup:
1. Předehřejte troubu na 190°C.
2. V míse rozšlehejte vejce a mléko (pokud používáte) dohladka. Ochutnejte solí a pepřem.
3. V pevněném pekáči na pánvi zahřejte olivový olej na středním ohni.
4. Přidejte nakrájenou cibuli a osmahněte, dokud nebude sklenutá, asi 4-5 minut.
5. Přidejte česnek a restujte další minutu, dokud nezavoní.
6. Vmíchejte nakrájený špenát a vařte, dokud nezvadne, asi 2-3 minuty.
7. Špenátovou směs rovnoměrně rozdělte na pánvi a přelijte vaječnou směsí.
8. Posypte nasekaným kozím sýrem.
9. Nechte směs vařit na plotně asi 2-3 minuty, dokud se okraje nezačnou zpevňovat.
10. Přeneste pánvi do předehřáté trouby a pečte 15-20 minut, dokud frittata není pevná a mírně zlatavá.
11. Vyjměte z trouby a nechte trochu vychladnout před krájením a podáváním.

Vychutnejte si svou nádhernou vysokobílkovinnou špenátovou a kozí sýrovou frittatu teplou nebo při pokojové teplotě!

The source of the article is from the blog regiozottegem.be