Mystické pikantní kuře z Jukatánu: Fiesta chutí z poloostrova Yucatán
Podejte se na kulinářskou cestu na poloostrov Yucatán s naším lahodným mistickým pikantním kuřetem z Jukatánu. Toto jídlo kombinuje směs živých koření a citrusových kůr pro vytvoření hluboké chutné zkušenosti podobné bohaté a pohnuté kultuře, ze které pochází. Každé sousto je oslavou starověkých vlivů Mayů smíchaných s moderním pikantem, slibuje harmonickou explozi chutí, které tančí na vašem patře.
Ingredience ###:
– 4 kousky kůže zbavených kuřecích prsou
– 2 lžíce olivového oleje
– 2 lžičky mletého kmínu
– 1 lžička sušeného oregana
– 1/2 lžičky uzené papriky
– 1/2 lžičky mletého koriandru
– Sůl a čerstvě mletý černý pepř podle chuti
– Šťáva a kůra z 2 limetek
– Šťáva z 1 pomeranče
– 3 stroužky česneku, nasekané
– 1 malá červená cibule, jemně nasekaná
– 1/4 šálku čerstvé nasekané petrželky
– Kýženy limetek a čerstvé větvičky petrželky na ozdobu
Postup ###:
1. Připravte marinádu: V malé misce smíchejte limetkovou šťávu, kůru limetky, pomerančovou šťávu, nasekaný česnek, oregano, kmín, uzenou papriku, mletý koriandr, olivový olej, sůl a pepř. Vše dobře promíchejte.
2. Naložte kuře: Položte kuřecí prsa do velkého sáčku uzavíratelného zipem nebo do skleněné nádoby. Nalijte marinádu na kuře a uzavřete sáček nebo nádobu. Nechte marinovat v lednici minimálně 1 hodinu, ideálně přes noc, aby chutě pronikly do masa.
3. Ugrilujte kuře: Předehřejte gril na středně vysokou teplotu. Vyjměte kuřecí prsa z marinády, otřete nadbytečnou tekutinu a grilujte přibližně 6-7 minut z každé strany, dokud vnitřní teplota nedosáhne 75°C a kuře není propečené. Alternativně si můžete připravit v grilovací pánvi na plotně nebo pečení v troubě na 190°C po dobu 20-25 minut.
4. Připravte přílohu: Zatímco se kuře griluje, smíchejte jemně nasekanou červenou cibuli a nasekanou petrželku v malé misce. Dejte stranou.
5. Podávejte: Po uvaření přenesete kuřecí prsa na servírovací talíř. Na každé kuřecí prso položte směs cibule a petrželky. Ozdobte kýženami limetky a čerstvými větvičkami petrželky pro další barvu a chuť.
6. Dobrou chuť: Podávejte vaše mistické pikantní kuře z Jukatánu s vašimi oblíbenými přílohami, jako je rýže, fazole nebo čerstvý salát, abyste dokončili tuto živou jukatánskou hostinu.
Vychutnejte si robustní a kyselé chutě tohoto jídla, ideální pro přenesení kousku poloostrova Yucatán na váš stůl.