Mísa s kvinojí a batáty s pomerančovo-zázvorovým dresinkem

2024-07-18
Quinoa and Sweet Potato Bowl with Orange-Ginger Dressing

Mísa s Quinoou a Batáty se Zázvorem a Pomerančovým Dresinkem

Mísa s Quinoou a Batáty se Zázvorem a Pomerančovým Dresinkem je lahodné a bohaté na živiny jídlo, které kombinuje zdravé suroviny jako quinoa, batáty a sytý pomerančovo-zázvorový dresing. Toto jídlo je skvělé na oběd nebo večeři a může být snadno přizpůsobeno vašim oblíbeným zeleninovým příloham a alternativám proteinů.

Ingredience ###

Pro Mísu:
– 1 šálek quinoa
– 2 střední batáty, oloupané a nakrájené na kostičky
– 1 šálek baby špenátu
– 1 šálek cizrny, odkapané a opláchnuté
– 1/4 šálku červené cibule, na tenké plátky
– 1 avokádo, nakrájené na plátky
– 1 lžíce olivového oleje
– 1/2 lžičky soli
– 1/4 lžičky černého pepře

Pro Pomerančově-Zázvorový Dresing:
– 1/4 šálku čerstvého pomerančového džusu
– 2 lžíce olivového oleje
– 1 lžíce rýžového octa
– 1 lžíce medu nebo javorového sirupu
– 1 lžička čerstvě nastrouhaného zázvoru
– 1 stroužek česneku, nasekaný
– Sůl a pepř podle chuti

Postup ###

1. Příprava Quinoe:
– Propláchněte quinou pod tekoucí vodou.
– V hrnci přiveďte k varu 2 šálky vody.
– Přidejte quinou, snižte teplotu, přiklopte a vařte na mírném plameni asi 15 minut, nebo dokud není quinoa uvařená a voda absorbována. Vidličkou promíchejte a odložte stranou.

2. Pečení Batátů:
– Předehřejte troubu na 200°C.
– Batáty nakrájejte na kostičky a smíchejte je s olivovým olejem, solí a pepřem.
– Rozložte je na plech a pečte 25-30 minut, nebo dokud budou měkké a zlatavé.

3. Příprava Pomerančově-Zázvorového Dresinku:
– V malé míse smíchejte pomerančový džus, olivový olej, rýžový ocet, med (nebo javorový sirup), nastrouhaný zázvor a nasekaný česnek.
– Ochutnejte solí a pepřem.

4. Sestavení Mísy:
– V hlubokých mísech rozdělte quinou, pečené batáty, špenát, cizrnu a červenou cibuli.
– Ozdobte plátky avokáda.

5. Zakápnutí a Podávání:
– Zakápněte připravené mísy pomerančově-zázvorovým dresinkem.
– Prohoďte a ihned podávejte.

Poznámky ###
– Můžete přidat další přísady jako oříšky, semínka nebo další zeleninu dle chuti.
– Pro zvýšení obsahu bílkovin zvažte přidání grilovaného kuřecího masa, tofu nebo krevet.

WHOLESOME QUINOA NOURISH BOWL with Asian Dressing | High Protein Vegetarian and Vegan Meal Ideas

Joe Roshkovsky

Joe Roshkovsky je zkušený autor a myšlenkový lídr v oblastech nových technologií a fintech. Má titul bakaláře v oboru ekonomie z prestižní University of Michigan, kde absolvoval s vyznamenáním. S více než desetiletou zkušeností v technologickém sektoru začal Joe svou kariéru v Nexon Innovations, přední firmě v oblasti finančních technologických řešení. Tam zdokonalil své odborné znalosti v oblasti digitálních financí, datové analýzy a vývoje produktů. Joeovo pronikavé psaní odráží jeho odhodlání zkoumat průnik financí a technologií a nabízí čtenářům cenné postřehy do rychle se vyvíjejícího prostředí. Jeho práce byla zveřejněna v řadě průmyslových publikací, což ho ustanovilo jako důvěryhodný hlas v diskurzu fintechu. Když nepisuje, Joe rád mentoruje ambiciózní profesionály v technologickém oboru a přispívá do diskusí o etickém využívání technologií.

Don't Miss

Spicy Sausage and Ginger Stir-Fry Extravaganza

Extravagantní smažený wok se pikantní klobásou a zázvorem

Ostře kořeněný párek a zázvorový wokový extravaganční mix Ponořte se
Spicy Szechuan Chicken: Ignite Your Taste Buds with the Fiery Flavors of China’s Sichuan Province

Pikantní sličenské kuře: Zažehněte své chuťové pohárky s ohnivými chutěmi čínské provincie Sichuan

Utečte do vzrušujícího světa provincie S‘-čchuan s tímto dynamickým a