Minestrone Soup: A Hearty Italian Vegetable Soup Bursting with Flavor

Minestrone polévka: Srdnatá italská zeleninová polévka přetékající chutí

Minestrone je klasická italská zeleninová polévka známá svou robustní a pohodlnou chutí. Toto výživné jídlo obvykle obsahuje širokou škálu zeleniny, fazolí a těstovin nebo rýže, což z ní činí kompletní a uspokojivé jídlo. Recept je flexibilní, umožňuje sezonní a osobní variace a často se podává s posypem parmazánového sýra a kouskem křupavého chleba.

###Ingredience###

Zelenina:
– 2 lžíce olivového oleje
– 1 velká cibule, nakrájená na kostičky
– 2 stroužky česneku, nastrouhané
– 2 mrkve, oloupané a nakrájené na kostičky
– 2 stonky celeru, nakrájené na kostičky
– 1 cuketa, nakrájená na kostičky
– 1 žlutá cuketa, nakrájená na kostičky
– 1 hrnek zelených fazolí, očištěných a nakrájených na 1cm kousky
– 1 konzerva (400g) nasekaných rajčat

Fazole a Těstoviny:
– 1 konzerva (400g) červeného loubí, odkapané a opláchnuté
– 1 konzerva (400g) bílé loubí, odkapané a opláchnuté
– 1 hrnek malých těstovin (např. ditalini nebo skrečky)

Vývar a Koření:
– 6 hrnků zeleninového vývaru
– 1 lžička sušeného oregána
– 1 lžička sušeného bazalka
– 1 bobkový list
– Sůl a pepř podle chuti
– 2 hrnky čerstvé špenátu, hrubě nasekaného
– Na podávání: nastrouhaný Parmezán, čerstvý bazalka nebo petržel (opcionální)

###Postup###

Fáze 1: Orestujte Zeleninu
1. V hrnci zahřejte olivový olej na středním ohni.
2. Přidejte nakrájenou cibuli a nastrouhaný česnek a restujte 3-4 minuty, dokud nebudou voňavé a průsvitné.
3. Přidejte nakrájené mrkve a celer a restujte dalších 5 minut, dokud nezačnou změkčovat.

Fáze 2: Přidejte Vývar a Zeleninu
4. Přidejte nakrájenou cuketu, žlutou cuketu a zelené fazole do hrnce.
5. Přilijte zeleninový vývar a přidejte nasekaná rajčata s šťávou z konzervy.

Fáze 3: Dochucení Polévky
6. Vše promíchejte se sušeným oregánem, sušeným bazalkem, bobkovým listem a dochuťte solí a pepřem podle chuti.
7. Dovádějte polévku k varu, pak ztlumte plamen a nechte vařit asi 20 minut, dokud nebude zelenina měkká.

Fáze 4: Uvařte Těstoviny a Fazole
8. Přidejte těstoviny do hrnce a vařte dle návodu na obalu, obvykle 8-10 minut, dokud nebudou „al dente“.
9. Vmíchejte červené a bílé loubí a nechte je prohřát asi 5 minut.
10. Přidejte nakrájený špenát a vařte, dokud neuvadne, asi 2 minuty.

Fáze 5: Podávání
11. Odstraňte bobkový list a případně upravte dochucení.
12. Nalejte minestrone do misek a podávejte teplé, ozdobené nastrouhaným Parmezánem a čerstvým bazalkem nebo petrželí, pokud si přejete.

Užijte si srdnatou a výživnou Minestrone polévku, dokonalou pro každou sezónu!

The source of the article is from the blog rugbynews.at