Mexican Caldo de Pollo – A Hearty Chicken and Vegetable Soup

Mexické Caldo de Pollo – Sýrová kuřecí polévka s zeleninou

Caldo de Pollo je teplá a povzbuzující mexická kuřecí polévka, která kombinuje šťavnaté kuřecí maso, živou zeleninu a aromatické koření. Toto lahodné jídlo je ideální pro chladné dny nebo kdykoli máte chuť na něco sýtého a uspokojujícího. Přidání limetky a koriandru dodává osvěžující a pikantní dotek, který ladí s bohatými chutěmi vývaru.

Ingredience:
– 1 celé kuře, nakrájené na kousky
– 10 šálků vody
– 1 velká cibule, nakrájená na čtvrtky
– 4 stroužky česneku, nasekané
– 2 velká rajčata, nakrájená na kostky
– 2 mrkve, nakrájené na plátky
– 2 cukety, nakrájené na plátky
– 1 velký brambor, oloupaný a nakrájený na kostky
– 1 kukuřičný klas, nakrájený na kolečka
– 2 stonky celeru, nakrájené na plátky
– 1/2 zelí, hrubě nasekané
– 1 svazek koriandru, nasekaný
– 3 limetky, nakrájené na dílky
– Sůl a pepř podle chuti
– 2 bobkové listy
– 1 polévková lžíce rostlinného oleje
– Plátky avokáda (volitelné)
– Vařená rýže (volitelné)

Postup:

1. Příprava a vaření kuřete: Ve velkém hrnci zahřejte rostlinný olej na středním ohni. Přidejte kousky kuřete a vařte, dokud se lehce nezohnědnou ze všech stran. Přidejte vodu, cibuli, nasekaný česnek a bobkové listy. Přiveďte k varu, pak snižte oheň na simmer.

2. Simmer: Nechte kuře simmerovat asi 30 minut a odstraňujte pěnu, která stoupá na povrch.

3. Přidání zeleniny: Přidejte nakrájená rajčata, mrkev, cuketu, brambory, kukuřici a celer do hrnce. Vařte dalších 20-25 minut, nebo dokud nebude zelenina měkká a kuře propečené.

4. Okořenění: Ochutnejte solí a pepřem podle chuti. Vmíchejte polovinu nasekaného koriandru.

5. Dokončení: Přidejte hrubě nakrájené zelí a nechte vařit dalších 5-10 minut. Zelí by mělo být měkké, ale stále trochu křupavé.

6. Podání: Nalejte caldo de pollo do misek. Ozdobte zbytkem koriandru a dílky limetky. Pro sytější jídlo můžete do každé mísy přidat plátky avokáda a lžíci vařené rýže.

Užijte si svou chutnou a hřejivou *mexickou Caldo de Pollo*!

The source of the article is from the blog radardovalemg.com