Kuřecí enchilady mexickém stylu s extra pikantním salsou
Mexické kuřecí enchilady s extra pikantním salsou jsou lahodné spojení něžného natrhaného kuřecího masa, krémového sýra a kořeněné salsy zabalené do měkké tortilly. Tento mexický oblíbenec nabízí bohatou, živou chuť, která určitě potěší vaše chuťové buňky. Je ideální pro útulnou večeři nebo slavnostní shromáždění.
Ingredience:
Pro enchilady:
– 2 šálky uvařeného natrhaného kuřecího masa
– 1 šálek nastrouhaného chedaru
– 1 šálek nastrouhaného Monterey Jack sýru
– 1 plechovka (10 oz) červené omáčky enchilada
– 8 malých tortil
– 1/2 šálku nasekaného jarního cibulky
– 1/2 šálku nasekaného čerstvého koriandru
– 1/4 šálku zakysané smetany (k podávání)
Pro extra pikantní salsu:
– 4 zralá rajčata, nakrájená na kostičky
– 1/2 střední cibule, jemně nasekaná
– 1 jalapeño paprička, zbavená semínek a jemně nakrájená
– 1 paprika, jemně nakrájená (libovolná barva)
– 1/4 šálku šťávy z čerstvého limetky
– 1/4 šálku nasekaného čerstvého koriandru
– 1 lžička soli
– 1/2 lžičky černého pepře
– 1/4 lžičky kajenského pepře (nepovinné, pro extra pálivost)
Instrukce:
1. Připravte extra pikantní salsu:
– V míse smíchejte nakrájená rajčata, cibuli, jalapeño a papriku.
– Přidejte limetkovou šťávu, koriandr, sůl, černý pepř a kajenský pepř (pokud používáte).
– Dobře promíchejte a dejte stranou nechat chutě spojit, zatímco připravujete enchilady.
2. Předehřejte troubu:
– Předehřejte troubu na 190°C.
3. Sestavte enchilady:
– V míse smíchejte natrhané kuřecí maso, 1/2 šálku chedaru a 1/2 šálku Monterey Jack sýra.
– Položte tortilu a dejte na ni asi 1/4 šálku směsi s kuřecím masem. Složte ji pevně a položte švem dolů do pekáčku.
– Opakujte s dalšími tortilami a směsí s kuřecím masem.
4. Přidejte omáčku a sýr:
– Omáčku enchilada rozlijte rovnoměrně přes poskládané tortily v pekáčku.
– Posypte zbývajícím chedarem a Monterey Jack sýrem.
5. Pečte:
– Pekáček vložte do předehřáté trouby a pečte 20-25 minut, nebo dokud se sýr neroztaví a nezačne bublat.
6. Ozdobte a podávejte:
– Poté, co se enchilady upečou, vyjměte je z trouby a nechte chvilku vychladnout.
– Posypte nasekanou jarní cibulkou a čerstvým koriandrem.
– Podávejte teplé s lžící zakysané smetany a extra pikantní salsou na straně.
Užijte si vaše lahodné kuřecí enchilady mexickém stylu s extra pikantním salsou!