Mexican Style Chicken Enchiladas with Extra Peppery Salsa

Kuřecí enchilady mexickém stylu s extra pikantním salsou

Mexické kuřecí enchilady s extra pikantním salsou jsou lahodné spojení něžného natrhaného kuřecího masa, krémového sýra a kořeněné salsy zabalené do měkké tortilly. Tento mexický oblíbenec nabízí bohatou, živou chuť, která určitě potěší vaše chuťové buňky. Je ideální pro útulnou večeři nebo slavnostní shromáždění.

### Ingredience:

Pro enchilady:
– 2 šálky uvařeného natrhaného kuřecího masa
– 1 šálek nastrouhaného chedaru
– 1 šálek nastrouhaného Monterey Jack sýru
– 1 plechovka (10 oz) červené omáčky enchilada
– 8 malých tortil
– 1/2 šálku nasekaného jarního cibulky
– 1/2 šálku nasekaného čerstvého koriandru
– 1/4 šálku zakysané smetany (k podávání)

Pro extra pikantní salsu:
– 4 zralá rajčata, nakrájená na kostičky
– 1/2 střední cibule, jemně nasekaná
– 1 jalapeño paprička, zbavená semínek a jemně nakrájená
– 1 paprika, jemně nakrájená (libovolná barva)
– 1/4 šálku šťávy z čerstvého limetky
– 1/4 šálku nasekaného čerstvého koriandru
– 1 lžička soli
– 1/2 lžičky černého pepře
– 1/4 lžičky kajenského pepře (nepovinné, pro extra pálivost)

### Instrukce:

1. Připravte extra pikantní salsu:
– V míse smíchejte nakrájená rajčata, cibuli, jalapeño a papriku.
– Přidejte limetkovou šťávu, koriandr, sůl, černý pepř a kajenský pepř (pokud používáte).
– Dobře promíchejte a dejte stranou nechat chutě spojit, zatímco připravujete enchilady.

2. Předehřejte troubu:
– Předehřejte troubu na 190°C.

3. Sestavte enchilady:
– V míse smíchejte natrhané kuřecí maso, 1/2 šálku chedaru a 1/2 šálku Monterey Jack sýra.
– Položte tortilu a dejte na ni asi 1/4 šálku směsi s kuřecím masem. Složte ji pevně a položte švem dolů do pekáčku.
– Opakujte s dalšími tortilami a směsí s kuřecím masem.

4. Přidejte omáčku a sýr:
– Omáčku enchilada rozlijte rovnoměrně přes poskládané tortily v pekáčku.
– Posypte zbývajícím chedarem a Monterey Jack sýrem.

5. Pečte:
– Pekáček vložte do předehřáté trouby a pečte 20-25 minut, nebo dokud se sýr neroztaví a nezačne bublat.

6. Ozdobte a podávejte:
– Poté, co se enchilady upečou, vyjměte je z trouby a nechte chvilku vychladnout.
– Posypte nasekanou jarní cibulkou a čerstvým koriandrem.
– Podávejte teplé s lžící zakysané smetany a extra pikantní salsou na straně.

Užijte si vaše lahodné kuřecí enchilady mexickém stylu s extra pikantním salsou!

The source of the article is from the blog elblog.pl