Mexické kuřecí enchilady: Chutná fúze koření a aromatických surovin

2024-07-10
Mexican-Inspired Chicken Enchiladas: A Flavorful Fusion of Spices and Aromatic Ingredients

Kuřecí enchilády inspirované mexickou kuchyní: chutná fúze koření a aromatických ingrediencí

Kuřecí enchilády inspirované mexickou kuchyní jsou lahodné jídlo, které spojuje směs koření, něžné kuřecí maso a sýr, vše zabaleno do měkkých tortil a pečené do dokonalosti. Tento lahodný recept je ideální pro rodinnou večeři, poskytující bohatý a uspokojivý zážitek s každým soustem.

Ingredience:

Pro omáčku k enchiládám:
– 2 lžíce rostlinného oleje
– 2 lžíce hladké mouky
– 1/4 šálku chili prášku
– 1/2 šálku rajčatového protlaku
– 2 šálky kuřecího vývaru
– 1 lžička česnekového prášku
– 1 lžička cibulového prášku
– 1/2 lžičky mletého kmínu
– Sůl podle chuti

Pro náplň:
– 2 šálky uvařeného, nakrájeného kuřecího masa
– 1 šálek natrhaného cheddaru
– 1 šálek natrhaného sýra Monterey Jack
– 1/2 šálku nasekaných jarních cibulek
– 1/2 šálku nasekaného čerstvého koriandru
– 1 plechovka (4 oz) nakrájených zelených papriček
– Sůl a pepř podle chuti

K sestavení:
– 8 velkých tortil
– 1 šálek směsi mexického sýra
– Nakrájený čerstvý koriandr (na ozdobu)

Postup:

1. Předehřejte troubu:
Předehřejte troubu na 190°C.

2. Připravte omáčku k enchiládám:
V menším hrnci ohřejte rostlinný olej na středním ohni. Vmíchejte mouku a chili prášek, vařte přibližně 1 minutu, dokud nevznikne jemná směs. Postupně přidejte rajčatový protlak a kuřecí vývar, neustále míchejte, aby se neudělaly hrudky. Přidejte česnekový prášek, cibulový prášek, kmín a sůl. Vařte 10 minut za občasného míchání, dokud omáčka nezhoustne.

3. Připravte náplň:
Ve velké míse smíchejte nakrájené kuřecí maso, cheddar, Monterey Jack sýr, jarní cibulky, čerstvý koriandr a nakrájené zelené papričky. Osolte a opepřete podle chuti.

4. Sestavení enchilád:
Rozetřete 1/4 šálku omáčky na dno pekáče o rozměrech 9×13 palců. Ohřejte tortily v mikrovlnné troubě nebo na pánvi, dokud nebudou pružné. Na střed každé tortily dejte přibližně 1/4 šálku náplně, pevně zrolujte a položte na šev dolů do pekáče. Opakujte s ostatními tortilami a náplní.

5. Přidejte přídavek a pečte:
Nalijte zbývající omáčku k enchiládám přes zrolované tortily, aby byly rovnoměrně pokryté. Posypte směsí mexického sýra. Pekáč přikryjte alobalem a pečte 20 minut. Odstraňte alobal a pečte dalších 10-15 minut, dokud se sýr neroztaví a nezačne bublat.

6. Ozdobte a podávejte:
Nechejte enchilády chvíli vychladnout před podáváním. Ozdobte nakrájeným čerstvým koriandrem. Podávejte s kyselou smetanou, guacamole nebo čerstvým salátem pro kompletní jídlo.

Užijte si tento recept na kuřecí enchilády inspirované mexickou kuchyní, dokonalou fúzi chutí, která jistě potěší vaše chuťové buňky a udělá dojem na vaše hosty!

Don't Miss

Lobster Fra Diavolo: A Spicy and Sophisticated Seafood Delight

„Kreveta Fra Diavolo: Pikantní a Sofistikovaná Lahůdka z Mořských Plodů“

Lobster Fra Diavolo: Krevety Fra Diavolo – Pikantní a Sofistikovaná
Mystical Sri Lankan Curry: An Exotic Symphony of Spices and Comfort

Mystický srílanský kari: Exotická symfonie koření a pohodlí

Mystický srílanský kari: Exotická symfonie koření a útěchy Vydejte se