„`html
Snídaně Chorizo Tacos: Osvěžující ranní hostina
Mexické snídaňové tacos Chorizo jsou chutný a pikantní způsob, jak začít den. Tento lahodný pokrm kombinuje bohatou, kouřovou chuť chorizova s nadýchanými vajíčky na měkoučkých kukuričných tortillech, ozdobený s čerstvými ingrediencemi. Jedná se o živoucí a uspokojivou snídani, která rozhýbe vaše chuťové buňky.
Ingredience:
8 uncí mexického choriza, zbaveného stroužků
6 velkých vajec
1/4 šálku celého mléka
8 malých kukuřičných tortil
1/2 šálku najemno nasekaného sýra queso fresco nebo fetý
1 avokádo, nakrájené na plátky
1/4 šálku nasekané čerstvé koriandru
1/4 červené cibule, jemně nakrájené
1 jalapeño, nakrájený na plátky (volitelně)
Klinčeky limetek k podávání
Sůl a pepř podle chuti
Pikantní omáčka (volitelně)
Postup:
1. Udělejte si Chorizo:
V rozpálené pánvi na střední ohni přidejte chorizo. Lopatkou ho rozebíjejte na menší kousky během vaření. Vařte tak dlouho, dokud není chorizo zcela zhnědlé a propečené, asi 6-8 minut. Odložte chorizo z pánve stranou a nechte v pánvi tuk, který se uvolní.
2. Připravte si Vajíčka:
V míse smíchejte vajíčka, mléko, sůl a pepř. Směs vajec nalijte do téže pánve, ve které jste vařili chorizo. Vajíčka míchejte na středním ohni, dokud nebudou právě zpevnělá a lehce tekutá.
3. Spojte Vajíčka a Chorizo:
Přidejte vařené chorizo zpět do pánve s vajíčky a promíchejte. Vařte dalších 1-2 minuty, dokud vajíčka nebudou zcela zpevnělá, ale ne suchá.
4. Připravte Tortilly:
Během vaření vajíček ohřejte kukuřičné tortily. Můžete to provést přímo nad plynovým plamenem po několik vteřin na každé straně nebo na suché pánvi na středně vysokém ohni, dokud nebudou ohebné a nebudou mít pár zhnědlých skvrn.
5. Sestavení Tacos:
K sestavení tacos dejte lžíci směsi choriza a vajec na každou horkou tortillu. Ozdobte drobeným sýrem queso fresco, plátky avokáda, nasekaným koriandrem, nakrájenou červenou cibulí a plátky jalapeña, pokud používáte. Podávejte s klinčíky limetek a pikantní omáčkou na stranu pro přidanou pikantnost.
6. Podávejte a Dobrou Chut:
Mexická snídaňová tacos Chorizo podávejte ihned, dokud jsou teplé a čerstvé. Užijte si pikantních chutí a vláčné textury tohoto lahodného ranního jídla!
„`