Mexická kuřecí prsa plněná dušenou zeleninou

2024-07-12
Mexican Duxelles-Stuffed Chicken Breasts

Mexická kuřecí prsa plněná duxelles

Mexická kuřecí prsa plněná duxelles jsou lahodným fúzním jídlem, které kombinuje klasické chutě francouzské duxelles s mexickým nádechem. Toto jídlo nabízí šťavnatá kuřecí prsa plněná s lahodnou směsí hub a bylinek, které jsou poté ochuceny mexickými kořeněními pro nezapomenutelné jídlo.

Popis:
Tato inovativní receptura spojuje zemité chutě jemně nasekaných hub (duxelles) s živými mexickými kořeněními, vytvářející plněná kuřecí prsa, která jsou chutná a jedinečná. Toto jídlo je skvělé pro speciální večeři nebo na působivé pokrmy pro hosty.

Ingredience:
– 4 kusy kuřecích prsou bez kostí a kůže
– Sůl a pepř dle chuti
– 2 lžíce olivového oleje nebo másla
– 1 cibule, jemně nasekaná
– 2 šálky žampiónů nebo hlív, jemně nasekaných
– 2 stroužky česneku, nasekané
– 1 lžíce nasekaného čerstvého tymiánu
– 1/2 šálku bílého vína (volitelně)
– 1/2 lžičky kmínu
– 1/2 lžičky uzené papriky
– 1/2 lžičky chilli prášku
– 1/4 šálku nasekaného čerstvého koriandru
– 1/2 šálku strouhaného sýra (např. Monterey Jack nebo Cheddar)
– Zubní špendlíky nebo provázek

Instrukce:
1. Předehřátí trouby: Předehřejte troubu na 190°C.

2. Příprava Duxelles: Na velké pánvi zahřejte olivový olej nebo máslo na středním plameni. Přidejte jemně nasekanou cibuli a vařte, dokud se nezjemní, asi 3-4 minuty. Přidejte česnek a vařte dalších 30 vteřin, dokud neprovoní. Zamíchejte houby, čerstvý tymián a vařte, dokud houby neuvolní svou tekutinu a ta nevypaří, asi 6-8 minut. Pokud používáte, přidejte bílé víno a vařte, dokud neztuhne. Ochutnejte solí a pepřem dle chuti a odložte na stranu, aby trochu vychladlo.

3. Příprava kuřecích prsou: Pomocí ostrého nože opatrně vykrojte kapsu do strany každého kuřecího prsu, dbajte na to, abyste neřízli úplně skrz.

4. Plnění kuřecích prsou: Ve smíšené míse spojte směs hub (duxelles), kmínu, uzenou papriku, chilli prášek, koriandr a strouhaný sýr. Dobře promíchejte. Plňte každé kuřecí prso směsí duxelles, okraje přitom upevněte zubními špendlíky nebo provázkem, aby se náplň uvnitř držela.

5. Ochucení a opečení: Osolte a opepřete vnější stranu plněných kuřecích prsou. Ve stejné pánvi jako dříve přidejte trochu oleje a zahřejte na střední plamen. Opečte kuřecí prsa z obou stran dozlatova, asi 3-4 minuty na každou stranu.

6. Pečení: Přesuňte opečená kuřecí prsa do pekáčku odolného pro troubu. Pečte v předehřáté troubě po dobu 25-30 minut nebo dokud není kuřecí maso uvařené a vnitřní teplota nedosáhne 74°C.

7. Podávání: Nechte plněná kuřecí prsa odpočinout několik minut před krájením. Podávejte s oblíbenými přílohami, jako je rýže, pečená zelenina nebo čerstvý salát.

Užijte si svá mexická kuřecí prsa plněná duxelles, lahodnou směs francouzské techniky a mexických chutí!

Mariusz Lewandowski

Mariusz Lewandowski je zkušený autor a odborník v oboru, který se specializuje na nové technologie a fintech. Má magisterský titul v oboru informatiky z prestižní Hochschule für Technik und Wirtschaft, kde si vybudoval hluboké porozumění průsečíku technologií a financí. S více než desetiletou zkušeností v technologickém sektoru Mariusz pracoval s předními firmami, včetně Synvex Technologies, kde hrál klíčovou roli při vývoji inovativních finančních řešení, která využívají nejmodernější technologie. Jeho pronikavé články, které byly publikovány v různých odborných časopisech, odrážejí záv commitment k demystifikaci složitých konceptů a zkoumání transformativního dopadu fintechu na globální ekonomiku. Mariusz neustále usiluje o vzdělávání a inspirování ostatních ohledně budoucnosti technologií ve financích.

Don't Miss

Vietnamese Daikon and Carrot Pickles (Đồ Chua) – A Tangy and Crunchy Delight for Banh Mi and More

Vietnamské křenové a mrkvové nakládačky (Đồ Chua) – Šťavnatá a křupavá lahůdka pro Banh Mi a více

Đồ Chua – Výtečné kyselo-sladké okurkové a mrkvové nakládačky pro
Crispy Duck with Hoisin Sauce

Křupavá kachna s hoisinovou omáčkou.

Chřupavá kachna s hoisin omáčkou Chřupavá kachna s hoisin omáčkou