Mexická fiesta čerstvých kuřecích enchiladas Texaského stylu: Křupavé, pálivé a plné chuti

2024-08-17
Texan-Style Fiery Chicken Enchiladas: A Spicy, Flavorful Mexican Fiesta

Texaské pikantní kuřecí enchilady: Okořeněná, chutná mexická fiesta

Přiveďte do svého jídelníčku explozi tex-mexských chutí s těmito pikantními kuřecími enchiladami. Pikantní, sýrové a neskutečně vydatné, tyto enchilady jsou ideální pro ty, kteří milují šťavnatost v jídle. Vyrobte s nimi návštěvu Mexika s jemným kuřecím masem, pikantní omáčkou a spoustou roztaveného sýra, toto jídlo určitě získá vaše srdce jako oblíbený pokrm pro večerní večeře nebo oslavy.

Ingredience###
Na náplň enchilad:
– 2 šálky vařeného rozpáleného kuřecího masa (kuřecí maso z rotiserie je skvělé)
– 1 šálek nakrájené cibule
– 1 šálek nakrájené papriky (jakékoliv barvy)
– 1 plechovka (4 oz) nakrájené zelené papričky
– 1 lžička nasekaného česneku
– 1 lžička mletého kmínu
– 1 lžička čili prášku
– Sůl a pepř dle chuti

Na omáčku k enchiladam:
– 2 šálky rajčatové omáčky
– 1 šálek kuřecího vývaru
– 2 lžíce olivového oleje
– 2 lžíce hladké mouky
– 3 lžíce čili prášku
– 1 lžička česnekového prášku
– 1 lžička cibulového prášku
– 1 lžička mletého kmínu
– 1 lžička uzené papriky
– 1 lžička kajenského pepře (upravte dle chuti)
– Sůl a pepř dle chuti

Na enchilady:
– 8 velkých tortil prosluněné nebo kukuřičné
– 2 šálky strouhaného mexického sýra nebo čedaru
– 1/4 šálku nasekaného čerstvého koriandru (nepovinné, k podávání)
– 1 šálek zakysané smetany (nepovinně, k podávání)
– 1 avokádo, nakrájené (nepovinně, k podávání)

Postup###
1. Předehřejte troubu na 375°F (190°C).
2. Připravte omáčku k enchiladám: Ve středně velkém hrnci zahřejte olivový olej na středním plameni. Přidejte mouku a zašlehejte, dokud není hladká a nezačne pěnit, asi 1 minutu. Přidejte čili prášek, česnekový prášek, cibulový prášek, mletý kmín, uzenou papriku, kajenský pepř, sůl a pepř. Postupně vmíchejte rajčatovou omáčku a kuřecí vývar. Přiveďte směs k varu, pak snižte plamen a nechte vařit 5-10 minut nebo dokud nezhoustne. Odstraňte z tepla a odložte stranou.

3. Připravte náplň k enchiladám: Na velké pánvi zahřejte trochu oleje na středním plameni. Přidejte nakrájenou cibuli a papriku a osmahněte je, dokud nezačnou změkčovat, asi 5 minut. Přidejte nasekaný česnek a vařte další minutu. Přidejte rozpálené kuřecí maso, nakrájené zelené papričky, mletý kmín, čili prášek, sůl a pepř. Vařte, dokud směs nezahřeje, asi 3-5 minut.

4. Sestavte enchilady: Rozetřete tenkou vrstvu omáčky k enchiladám na dno velkého pekáčku. Vezměte jednu tortilu a naplňte ji asi 1/4 šálkem kuřecí směsi a 2 lžícemi strouhaného sýra. Složte tortilu a položte ji švem dolů do připraveného pekáčku. Opakujte s ostatními tortilami.

5. Nalijte omáčku k enchiladám přes složené tortily v pekáčku, aby byly dobře zakryté. Rovnoměrně posypte zbývajícím strouhaným sýrem navrch.

6. Pečte v předehřáté troubě po dobu 20-25 minut, nebo dokud se sýr nerozpustí a nezačne šumět.

7. Podávejte ozdobené nasekaným koriandrem, pokud si přejete. Podávejte horké s kysanou smetanou a plátky avokáda vedle.

Dobrou chuť s texaskými pikantními kuřecími enchiladami pro radostnou a pikantní večeři s rodinou a přáteli!

The BEST Mexican Restaurant SALSA ROJA Recipe (+ the secret ingredient)

Karol Smith

Karol Smith je zkušená autorka a myšlenková leaderka v oblastech nových technologií a fintech. S titulem z obchodní administrativy na Univerzitě Colorada kombinuje solidní akademický základ s praktickými zkušenostmi v technologickém průmyslu. Pracovala ve společnosti Merck & Co., kde se zaměřovala na strategie digitálních inovací, a získala cenné poznatky o průsečíku technologií a financí. Její vášeň pro zkoumání špičkových trendů pohání její psaní, umožňující jí rozklíčovat složitá témata pro široké publikum. Karoliny články byly zveřejněny v prominentních publikacích, kde sdílí své odborné znalosti a podporuje diskuze o budoucnosti fintechu. S bystrým okem pro detail a odhodláním k jasnosti pokračuje v přispívání k vyvíjejícímu se prostředí technologií.

Don't Miss

Quinoa, Pumpkin, and Nutty Delight: A Wholesome and Flavorful Vegetarian Bowl

„Quinoa, dýně a ořechová lahoda: Zdravá a chutná vegetariánská mísa“

Quinoa, dýňový a ořechový lahůdkový zážitek: Zdravá a chutná vegetariánská
Hearty Garlic Herb Fettuccine Alfredo with Fresh Spinach

Srdcovitě česnekové bylinkové Fettuccine Alfredo se čerstvým špenátem

Srdnaté Fettuccine Alfredo s česnekem a bylinkami s čerstvým špenátem