Fluffy Oven-Baked French Onion Soup Casserole

Čerstvá pečená francouzská cibulová polévka na zapékacím jídle

Francouzská cibulová polévka na zapékacím jídle je pohodlnou a sýtou variací na klasickou francouzskou cibulovou polévku. Toto jídlo kombinuje všechny bohaté chutě karamelizované cibule a rozpuštěného sýra, ale ve formě praktického zapékacího jídla, které je ideální pro rodinné večeře nebo rauty. Nejlepší je, že se peče v troubě, což umožňuje, aby se chutě krásně prolínaly, aniž by byl vyžadován velký úsilí na plotně.

Suroviny:

– 6 velkých cibulí, tence nakrájených
– 3 lžíce másla
– 2 lžíce olivového oleje
– 3 stroužky česneku, nasekaného
– 1 lžička cukru
– 1 lžička sušeného tymiánu
– 1/2 šálku suchého bílého vína (nepovinné)
– 4 šálky hovězího vývaru
– 2 šálky kuřecího vývaru
– 1 lžíce worchestrové omáčky
– Sůl a pepř podle chuti
– 1 celý francouzský baget, nakrájený na plátky o tloušťce 1 palce
– 3 šálky nastrouhaného sýra Gruyère

Postup:

1. Předehřejte troubu na 375 ° F (190 ° C).

2. Karamelizujte cibuli: Na velké pánvi nebo v hrnci na pomalém vaření rozpusťte máslo a olivový olej při středním ohni. Přidejte nakrájené cibule a vařte stále míchajíc asi 25-30 minut, dokud nejsou měkké a zlatavě hnědé. Během vaření posypte cukrem, abyste podpořili karamelizaci.

3. Přidejte česnek a tymián: Přidejte nastrouhaný česnek a sušený tymián a vařte další 2-3 minuty, dokud nezačne vůně.

4. Deglace a vařte: Přilijte bílé víno (pokud používáte) na deglace pánve, škrabete talíře a vařte několik minut, dokud nezůstane málo tekutiny. Přidejte hovězí vývar, kuřecí vývar a worchestrovou omáčku. Přiveďte směs k varu a nechte vařit 10-15 minut. Ochutnejte solí a pepřem.

5. Sestavte zapékací jídlo: Na velký zapékací mísu položte polovinu plátků bagety, aby pokryly dno. Přelijte polovinou cibulové směsi přes chléb, rovnoměrně ji rozprostřete. Posypte polovinou nastrouhaného sýra Gruyère přes cibuli. Opakujte vrstvy s ostatními chlebem, cibulí a sýrem.

6. Pečte: Zapékací mísu zakryjte alobalem a pečte v předehřáté troubě po dobu 25 minut. Pak odstraňte alobal a pečte dalších 10-15 minut, nebo dokud nebude sýr nadýchaný a zlatavě hnědý.

7. Podávání: Nechte zapékací jídlo chvilku vychladnout před podáváním. Lahodný pokrm si dopřejte s přílohou salátu nebo křupavým kouskem chleba.

Dobrou chuť!

The source of the article is from the blog krama.net