Vonná Quiche Lorraine s šunkou a čerstvými bylinkami
Quiche Lorraine je klasické francouzské jídlo, které kombinuje bohatou, slanou náplň se šunkou a křehkým těstem. Tento recept povyšuje tradiční quiche přidáním čerstvých bylinek, čímž vzniká lahodně nadýchaná quiche, která je ideální na brunch, oběd nebo večeři. Podávejte ji teplou nebo studenou s přílohou salátu pro kompletní jídlo.
Ingredience:
– 1 hotový koláčový korpus
– 6 velkých vajec
– 1 1/2 šálky smetany ke šlehání
– 1 1/2 šálku nastrouhaného sýra Gruyère
– 1 šálek kostek uvařené šunky
– 1/4 šálku nasekané čerstvé petržele
– 1/4 šálku nasekané čerstvé pažitky
– 1/4 lžičky mletého muškátového oříšku
– Sůl a pepř podle chuti
Postup:
1. Předehřejte troubu: Předehřejte troubu na 375°F (190°C).
2. Připravte korpus: Rozprostřete korpus a vložte ho do 9″ koláčové formy. Okraj ustřihněte a na dně udělejte dírky vidličkou. Korpus vyložte pečícím papírem a naplňte ho pečicími kuličkami nebo sušenými fazolemi. Pečte 10 minut, poté odstraňte kuličky a pečící papír a pečte dalších 5 minut, dokud není korpus lehce zlatavý. Vyjměte z trouby a nechte trochu vychladnout.
3. Příprava náplně: Ve velké míse dobře rozšlehejte vejce s šlehačkou. Přimíchejte sýr Gruyère, kostky šunky, nasekanou petržel a pažitku, muškátový oříšek, sůl a pepř.
4. Složení: Nalijte směs do předem upečeného korpusu a rovnoměrně rozprostřete.
5. Pečte: Quiche dejte do předehřáté trouby a pečte 35-40 minut, nebo dokud náplň není ztuhlá a vrchní část zlatavá. Pokud se okraje korpusu příliš zatuhnou, zakryjte je alobalem.
6. Nechejte vychladnout a podávejte: Vyjměte quiche z trouby a nechte chvíli vychladnout před krájením. Podávejte teplé nebo ještě lepší pokojovou teplotu.
Užijte si tuto vonnou Quiche Lorraine s šunkou a čerstvými bylinkami jako skvělé doplnění jakéhokoli jídla!