„Měkký Quiche Lorraine se šunkou a čerstvými bylinkami“

2024-06-28
Fluffy Quiche Lorraine with Ham and Fresh Herbs

Vonná Quiche Lorraine s šunkou a čerstvými bylinkami

Quiche Lorraine je klasické francouzské jídlo, které kombinuje bohatou, slanou náplň se šunkou a křehkým těstem. Tento recept povyšuje tradiční quiche přidáním čerstvých bylinek, čímž vzniká lahodně nadýchaná quiche, která je ideální na brunch, oběd nebo večeři. Podávejte ji teplou nebo studenou s přílohou salátu pro kompletní jídlo.

Ingredience:
– 1 hotový koláčový korpus
– 6 velkých vajec
– 1 1/2 šálky smetany ke šlehání
– 1 1/2 šálku nastrouhaného sýra Gruyère
– 1 šálek kostek uvařené šunky
– 1/4 šálku nasekané čerstvé petržele
– 1/4 šálku nasekané čerstvé pažitky
– 1/4 lžičky mletého muškátového oříšku
– Sůl a pepř podle chuti

Postup:

1. Předehřejte troubu: Předehřejte troubu na 375°F (190°C).

2. Připravte korpus: Rozprostřete korpus a vložte ho do 9″ koláčové formy. Okraj ustřihněte a na dně udělejte dírky vidličkou. Korpus vyložte pečícím papírem a naplňte ho pečicími kuličkami nebo sušenými fazolemi. Pečte 10 minut, poté odstraňte kuličky a pečící papír a pečte dalších 5 minut, dokud není korpus lehce zlatavý. Vyjměte z trouby a nechte trochu vychladnout.

3. Příprava náplně: Ve velké míse dobře rozšlehejte vejce s šlehačkou. Přimíchejte sýr Gruyère, kostky šunky, nasekanou petržel a pažitku, muškátový oříšek, sůl a pepř.

4. Složení: Nalijte směs do předem upečeného korpusu a rovnoměrně rozprostřete.

5. Pečte: Quiche dejte do předehřáté trouby a pečte 35-40 minut, nebo dokud náplň není ztuhlá a vrchní část zlatavá. Pokud se okraje korpusu příliš zatuhnou, zakryjte je alobalem.

6. Nechejte vychladnout a podávejte: Vyjměte quiche z trouby a nechte chvíli vychladnout před krájením. Podávejte teplé nebo ještě lepší pokojovou teplotu.

Užijte si tuto vonnou Quiche Lorraine s šunkou a čerstvými bylinkami jako skvělé doplnění jakéhokoli jídla!

How to Make ANY Quiche! (No Recipe Required)

John Washington

John Washington je vynikající autor a myslitel v oblastech nových technologií a fintech. Drží titul magistra v oboru řízení informačních technologií z prestižní Claremont Graduate University, kde si vybudoval odborné znalosti na pomezí financí a technologií. S více než desetiletou zkušeností ve finančním sektoru pracoval John jako seniorní analytik ve společnosti Solstice Financial, kde se zaměřoval na inovativní fintech řešení a strategie digitální transformace. Jeho pronikavé články a výzkumy byly zveřejněny v předních odvětvových publikacích, což z něj učinilo žádaného řečníka na konferencích po celém světě. Johnova angažovanost v objevování budoucnosti financí a technologií z něj činí klíčového přispěvatele k vyvíjejícímu se narativu v této dynamické oblasti.

Don't Miss

Zweibelrostbraten: A Succulent Austrian Fried Onion Steak Delight

Cibulový steak: Chutná rakouská smažená cibulová pochoutka.

Zweibelrostbraten: Šťavnatý rakouský smažený steak s cibulí Zweibelrostbraten, tradiční rakouské
Tantalizing Vanilla Avocado Pudding: A Creamy and Nutritious Delight

Lokální výzva: Nepřehlédnutelný vanilkový avokádový puding: krémový a výživný požitek

Okouzlující vanilkovo-avokádový puding: Krémová a výživná lahoda Objevte dokonalou kombinaci