Kuřecí a zeleninová zapékaná směs s máslem: Srdceryvná, pohodlná klasika
Tato kuřecí a zeleninová zapékaná směs s máslem je lahodné a syté jídlo, které kombinuje něžné kuřecí maso, křupavou zeleninu a bohatou krémovou omáčku. Ideální na rodinné večeře nebo na raut, toto jídlo si jistě oblíbíte. Kombinace šťavnatého kuřecího masa, čerstvé zeleniny a máslové, pečené vrstvy vytváří pohodové a uspokojivé jídlo, které si oblíbí každý.
Ingredience:
Pro zapékanou směs:
– 2 hrnky vařeného kuřecího masa, natrhaného nebo nakrájeného
– 2 hrnky směsi zeleniny (mrkev, hrášek, zelené fazolky a kukuřice)
– 1 plechovka (10,5 oz) kuřecí polévky
– 1/2 hrnku zakysané smetany
– 1/4 hrnku mléka
– 1/2 lžičky soli
– 1/4 lžičky černého pepře
– 1/2 lžičky česnekového prášku
– 1/4 lžičky cibulového prášku
Pro vrchní vrstvu:
– 1 hrnek máslových sušenek, rozdrcených (např. Ritz)
– 1/2 hrnku strouhaného chedaru
– 1/4 hrnku rozpuštěného másla
Postup:
1. Předehřejte troubu na 175°C. Vymažte zapékací mísu o rozměrech 9×13 palců (23×33 cm).
2. V velké míse smíchejte vařené kuřecí maso, směs zeleniny, kuřecí polévku, zakysanou smetanu, mléko, sůl, černý pepř, česnekový a cibulový prášek. Smíchejte do hladka.
3. Rovnoměrně rozetřete směs do připravené zapékací misky.
4. V menší misce smíchejte rozdrcené máslové sušenky, strouhaný chedar a rozpuštěné máslo, dokud budou sušenky rovnoměrně potaženy máslem.
5. Rovnoměrně posypte směsí sušenek vrchní část zapékané směsi.
6. Pečte v předehřáté troubě po dobu 25-30 minut, nebo dokud nebude vrchní vrstva zlatavá a zapékaná směs bude bublající.
7. Vyjměte z trouby a nechte chvíli odpočinout před podáváním.
Tuto kuřecí a zeleninovou zapékanou směs s máslem si nejlépe vychutnáte teplou a skvěle doplní čerstvý zeleninový salát nebo kousek křupavého chleba k obědu.