Muffiny se malinami a citronovou kůrou: Radostné letní ochucené kousky v každém soustu
„`html
Tyto muffiny se malinami a citronovou kůrou jsou dokonalou kombinací kyselých malin a osvěžující citronové kůry, poskytující lahodně sladkou a pikantní pochoutku. Perfektní k snídani nebo jako odpolední svačinu, tyto muffiny určitě zahřejí srdce všem svými ovocnými chutěmi a nádhernou vůní.
Suroviny:
- 1 1/2 šálku hladké mouky
- 1/2 šálku krystalového cukru
- 1/4 šálku třtinového cukru
- 2 lžičky prášku do pečiva
- 1/4 lžičky jedlé sody
- 1/4 lžičky soli
- 1/2 šálku rozpuštěné másla
- 1/2 šálku podmáslí
- 1 velké vejce
- 1 lžička vanilkového extraktu
- Kůra z 1 citronu
- 1 šálek čerstvých malin
Postup:
- Předehřejte troubu na 375°F (190°C). Vytvořte mušlovitý plech papírovými košíčky nebo potřete napařovacím sprejem.
- V míse smíchejte hladkou mouku, krystalový cukr, třtinový cukr, prášek do pečiva, jedlou sodu a sůl, dokud nedosáhnete hladké konzistence.
- V jiné misce smíchejte rozpuštěné máslo, podmáslí, vejce, vanilkový extrakt a citronovou kůru.
- Nechejte muffiny v plechu vychladnout asi 5 minut, poté je přesuňte na mřížku a nechte úplně vychladnout.
<liJemně nasypte mokré suroviny do suchých surovin a smíchejte je pouze dokud se spojí. Dejte pozor, abyste je nepřemíchali.
<liJemně vmíchejte maliny, abyste je nepoškodili.
<liLžící rovnoměrně naplňte plech na muffiny připravenými košíčky a naplňte každý asi o tři čtvrtiny.
<liPečte 18-20 minut, nebo dokud do středu muffinu vložený špejle nevyjde čistý.
Dobrou chuť k vašim muffinům se malinami a citronovou kůrou teplým nebo při pokojové teplotě. Sami jsou výborné nebo s kávou máslem!
„`