Maďarský guláš: chutné a sýté jídlo plné lahodné chuti

2024-07-16
Hungarian Goulash: A Hearty and Comforting Stew Rich in Flavor

Maďarský guláš: Sýte a pohodlné jídlo bohaté na chuť

Maďarský guláš je tradiční východoevropské jídlo, které je slané, syté jídlo plné něžných kousků hovězího masa, zeleniny a kořeněného vývaru s paprikou. Často se podává s chlebem, brambory nebo nudlemi, což z něj dělá rozmanité a výživné jídlo ideální na jakoukoli příležitost. Klíčem k autentickému maďarskému guláši je použití vysoce kvalitní papriky, která přidává hloubku, teplotu a krásně rudou barvu jídlu.

Ingredience

  • 2 libry hovězího masa (hovězí krk), nakrájeného na kostky 2,5 cm
  • 2 velké cibule, jemně nasekané
  • 3 stroužky česneku, nasekané
  • 3 lžíce maďarské sladké papriky
  • 1 čajová lžička kmínu
  • 1 paprika, nakrájená
  • 3 velké mrkve, nakrájené
  • 3 středně velké brambory, oloupané a nakrájené na kostky
  • 2 lžíce rajčatového protlaku
  • 6 šálků hovězího vývaru
  • Soľ a pepř podle chuti
  • 2 lžíce rostlinného oleje
  • Sušená petrželka (na ozdobu)

Pokyny

  1. V rendlíku při středně silném plameni ohřejte rostlinný olej. Přidejte kousky masa a zprudka je zprudka osmažte ze všech stran. Místo masa dejte stranou.
  2. Do stejného rendlíku přidejte nastrouhané cibule a vařte, dokud nezezltnou, asi 5 minut. Přidejte česnek a restujte další minutu.
  3. Vraťte maso zpět do rendlíku a přidejte papriku a kmín. Dobře promíchejte, aby se maso rovnoměrně obalilo kořením.
  4. Přidejte rajčatový protlak a nakrájenou papriku. Vše dobře promíchejte a vařte asi 2 minuty.
  5. Přilijte hovězí vývar a nechte směs přivést k varu. Snížte teplotu na minimum, přidejte víko a nechte povařit přibližně 1,5 hodiny nebo dokud maso není měkké.
  6. Přidejte nakrájenou mrkev a brambory do rendlíku. Pokračujte v vaření dalších 30 minut, nebo dokud zelenina není měkká.
  7. Ochutnejte guláš solí a pepřem podle chuti. Pokud je guláš příliš hustý, můžete přidat trochu víc hovězího vývaru nebo vody, abyste dosáhli požadované konzistence.
  8. Sundejte rendlík z ohně a nechte guláš chvíli odpočinout před podáním. Udejte s nasekanou petrželkou a podávejte teplé s chlebem, bramborami nebo nudlemi.

Užijte si svůj chutný a sýte maďarský guláš!

Hungarian Goulash! Mostly Traditional, Still Delicious | Chef Jean-Pierre

John Washington

John Washington je vynikající autor a myslitel v oblastech nových technologií a fintech. Drží titul magistra v oboru řízení informačních technologií z prestižní Claremont Graduate University, kde si vybudoval odborné znalosti na pomezí financí a technologií. S více než desetiletou zkušeností ve finančním sektoru pracoval John jako seniorní analytik ve společnosti Solstice Financial, kde se zaměřoval na inovativní fintech řešení a strategie digitální transformace. Jeho pronikavé články a výzkumy byly zveřejněny v předních odvětvových publikacích, což z něj učinilo žádaného řečníka na konferencích po celém světě. Johnova angažovanost v objevování budoucnosti financí a technologií z něj činí klíčového přispěvatele k vyvíjejícímu se narativu v této dynamické oblasti.

Don't Miss

Exquisite Spicy Chorizo and Chicken Paella

Vybrané kořeněná paella s uzeným klobásou a kuřecím masem.

Výborná pikantní paella s chorizem a kuřecím masem Paella je
Italian Sausage and Spinach Stuffed Shells in Tomato Cream Sauce

Plněné mušle se špenátem a italskou klobásou v rajčatové smetanové omáčce

Plněné mušle s italskou klobásou a špenátem v rajčatové smetanové