Luxusní polévka s krevetami a humrem

2024-06-14
Luxurious Shrimp and Lobster Bisque

Luxusní krevetová a humrová polévka

„`html

Tato luxusní krevetová a humrová polévka je krémová a chutná mořská polévka. Kombinuje šťavnaté krevety a sladké humry s aromatickou zeleninou, bohatou smetanou a náznakem brandy, aby vytvořila indulgentní pokrm, který je ideální na speciální příležitosti nebo útulnou večeři doma.

Suroviny:
– 450 g masa humra, uvařeného a nakrájeného
– 450 g krevet, oloupaných a vyčištěných
– 4 šálky rybího vývaru
– 1 šálek tučné smetany
– 1/2 šálku brandy
– 2 šálky mléka
– 1 velká cibule, nakrájená
– 2 stonky celeru, nakrájené
– 2 mrkve, nakrájené
– 4 stroužky česneku, nakrájené
– 4 lžíce nesoleného másla
– 3 lžíce hladké mouky
– 1/2 lžičky papriky
– 1/2 lžičky kajenského pepře (dle chuti)
– Sůl a pepř podle chuti
– Na ozdobu čerstvé pažitky nebo petržele, nakrájené

Postup:
1. Připravte zeleninu: V hrnci rozpusťte máslo na středním ohni. Přidejte nakrájenou cibuli, celer a mrkev a vařte, dokud zelenina změkne, asi 5-7 minut. Přidejte do hrnce česnek a vařte další minutu.

2. Připravte jíšku: Na zeleninu posypte mouku a dobře promíchejte. Vařte 2-3 minuty za častého míchání, abyste zabránili vzniku hrudek.

3. Načezejte a přidejte tekutiny: Pomalu do hrnce nalijte brandy za stálého míchání. Nechte alkohol vypařit asi 2 minuty. Postupně přilijte rybí vývar a mléko, stále míchejte, dokud se nespojí.

4. Nechejte polévku vařit na mírném ohni: Přiveďte směs k varu, poté snižte teplotu. Přidejte nakrájené maso humra a krevety. Ochutnejte paprikou, kajenským pepřem (pokud používáte), solí a pepřem. Vařte polévku asi 20 minut za občasného míchání.

5. Smíchejte na hladkou konzistenci: Použijte ruční mixér na rozmixování polévky na hladkou konzistenci. Pokud nemáte ruční mixér, opatrně přendejte směs do mixéru po částech a rozmixujte na hladkou konzistenci.

6. Přidejte smetanu a zahřejte: Pokud je to nutné, vrátíme rozmixovanou polévku do hrnce a vmícháme tučnou smetanu. Jemně ohřejte polévku na mírném ohni, ale nenechte ji vařit.

7. Podávejte: Nalijte luxusní krevetovou a humrovou polévku do misek a ozdobte čerstvě nakrájenou pažitkou nebo petrželí. Podávejte horké s křupavým chlebem nebo sušenkami.

Užijte si tuto bohatou a krémovou mořskou polévku, která skvěle ladí s bílým vínem nebo se šumivým nápojem pro nezapomenutelný gastronomický zážitek.
„`

Michelin star PRAWN SOUP at home | Shrimp Bisque Recipe

Seweryn Dominsky

Seweryn Dominsky je vysoce ceněný autor a expert na nové technologie a fintech, s důrazem na průnik inovací a financí. Vystudoval magisterský program v oblasti finančních technologií na prestižní Škole businessu na Univerzitě financí a technologie, kde si vytvořil hluboké porozumění dynamice trhu a vznikajícím technologiím. Sewerynova profesionální dráha zahrnuje značné zkušenosti v JP Morgan, kde byl klíčový při vývoji strategií, které využívaly špičkové technologie k vylepšení finančních služeb. Jeho psaní odráží sofistikované chápání složitostí digitálního finančního prostředí, což činí jeho postřehy neocenitelnými pro profesionály v oboru i nadšence. Skrze svou práci Seweryn usiluje o propojení tradičního financí a technologických inovací, které přetvářejí tento sektor.

Don't Miss

Tex-Mex Wax Beans Fiesta Salad

Tex-Mex Voskové Fazole Fiesta Salát

Tex-Mex Wax Beans Fiesta Salad Tex-Mex Wax Beans Fiesta Salad
Quiche Lorraine: A Classic French Delight with Umami Richness

Quiche Lorraine: Klasická francouzská lahůdka s bohatou chutí Umami

Quiche Lorraine: Klasická francouzská lahůdka s chutí Umami Quiche Lorraine