Lízající dobrá grilovaná kuřecí prsa s citronem a česnekem

2024-07-23
Finger-Licking Good Grilled Lemon-Garlic Chicken Breasts

Grilovaná kuřecí prsa s citronem a česnekem, která olizujete až prsty!

Tato lahodná a chutná grilovaná receptura kuřecího masa je jednoduchá na přípravu a neuvěřitelně uspokojující. Kuřecí prsa naložená ve šťavnaté směsi citronu a česneku se grilují do dokonalosti, zajistí, že jsou šťavnatá uvnitř a mohou se pyšnit krásnou kůrou zvnějšku. Skvělé pro letní grilování nebo zdravou večeři během pracovního týdne, tento recept si jistě získá místo v každé domácnosti.

Ingredience:

  • 4 kousky kuřecích prsou bez kostí a kůže
  • 2 citrony (šťáva a kůra)
  • 4 stroužky česneku, nastrouhané
  • 1/4 hrnku olivového oleje
  • 1 lžíce čerstvého tymiánu
  • 1 lžička soli
  • 1/2 lžičky černého pepře
  • Čerstvá petržel na ozdobu (nepovinné)

Postup:

  1. Příprava marinády:
    V mírné misce smíchejte citronovou šťávu, kůru citronu, nastrouhaný česnek, olivový olej, tymián, sůl a černý pepř.
  2. Naložení kuřete:
    Položte kuřecí prsa do velkého uzavíratelného igelitového sáčku nebo do mělké nádoby. Nalijte marinádu přes kuře, aby bylo každé prso dobře obaleno. Uzavřete sáček nebo přikryjte nádobu potravinovou fólií. Nechte marinovat v lednici alespoň 30 minut, ideálně však 2-4 hodiny pro nejlepší chuť.
  3. Předehřejte gril:
    Předehřejte gril na středně vysokou teplotu. Kartáčkem připravte rošt grilu mírným natřením olejem, abyste zabránili přilepení masa.
  4. Grilování kuřete:
    Odeberte kuřecí prsa z marinády a zbavte je přebytečné tekutiny. Položte je na rozpálený gril a grilujte přibližně 6-7 minut z každé strany, nebo dokud vnitřní teplota masa nedosáhne 75°C a šťávy z masa jsou čisté.
  5. Nechte odpočinout a podávejte:
    Po grilování nechte kuře pár minut odpočívat, aby se šťávy rovnoměrně rozložily. Podávejte horké, ozdobte čerstvou petrželí podle chuti.

Vychutnejte si grilovaná kuřecí prsa s citronem a česnekem, která olizujete až prsty, s přílohami podle vašeho výběru, jako jsou grilovaná zelenina, čerstvý salát nebo dostatečná porce bramborové kaše.

Make or Pass? Lemon garlic GLAZED chicken with @ice.karimcooks

John Washington

John Washington je vynikající autor a myslitel v oblastech nových technologií a fintech. Drží titul magistra v oboru řízení informačních technologií z prestižní Claremont Graduate University, kde si vybudoval odborné znalosti na pomezí financí a technologií. S více než desetiletou zkušeností ve finančním sektoru pracoval John jako seniorní analytik ve společnosti Solstice Financial, kde se zaměřoval na inovativní fintech řešení a strategie digitální transformace. Jeho pronikavé články a výzkumy byly zveřejněny v předních odvětvových publikacích, což z něj učinilo žádaného řečníka na konferencích po celém světě. Johnova angažovanost v objevování budoucnosti financí a technologií z něj činí klíčového přispěvatele k vyvíjejícímu se narativu v této dynamické oblasti.

Don't Miss

Delightful Fudge Brownies with a Rich, Crunchy Walnut Finish

Nádherné třešňové brownies s bohatým, křupavým ořechovým zakončením

Výtečné fudge brownies s bohatým, křupavým ořechovým zakončením Tyto lahodné
Exquisite Braised Quail with Date and Balsamic Reduction: A Delicate Gourmet Delight for Special Occasions

Exkluzivně dušený bažant s datlovou a balsamikovou redukcí: Delikátní gurmánská pochoutka pro speciální příležitosti

Exkluzivní dušená křepelka s datlí a balzamikovou redukcí: Jemný gurmánský